У понедељак, 16. априла 2012. године, у малој сали Спортско-културног центра “Обреновац” у 19.00 часова концерт ће одржати Бенте Илеволд из Норвешке и Јелена Златаров-Марчетић из Србије.  

Бенте Илеволд, еуфонијум
Бенте Илеволд долази из Рендала, у Норвешко, где је започела своју музичку каријеру у дувачком оркестру. После Норд-Остердал видерегаенде школе у Тyнсету, студирала је класичну музику на Музичкој Академији у Ослу, где је дипломирала са највишом оценом. Бенте је студирала код Свере Олсруда и Ханс Андреас Кјолберга, као и Фроyдис Ре Њекре.

Има пуно искуства као професионални музичар у Војном оркестру, ансамблима Маринемусикен, Дивисјонсмусикен из Харстада и Форсваретс Стабсмусикорпс. Иначе, Бенте ради као професор у музичким школама у Тyнсету, Алвдалу и Копангу и као слободни уметник са базом у Рендалу. Диригент је школског дувачког оркестра у Тyнсету и често држи семинаре дувачким оркестрима у источној Норвешкој. Члан је ансамбла ”Трио у Црвеном”. Добитник је више стипендија и награда за свој уметнички рад.

Јелена Златаров-Марчетић, клавир
Јелена је дипломирала на Факултету музичке уметности у Београду, на одсеку за клавир и одсеку за општу музичку педагогију. Калвир је магистрирала 1999. године у класи професора Милоша Ивановића.

Као пијаниста, наступала је на многим концертима, и као солиста и као камерни музичар. Добитник је више награда. Члан је ”Клавирске радионице професорке Миланке Мишевић” у оквиру које је учествовала у многим пројектима, међу којима је и снимање ЦД-а са клавирским композицијама Јосипа Славенског. Снимала је за радио и телевизију.

Иначе, Јелена радио као професор на одсеку за музику у Норд-Остердал видерегаенде школе у Тyнсету, диригује Мешовитим хором из Тyнсета и наступа као слободни уметник. Заједно са Бенте је члан ансамбла “Трио у Црвеном“ са којим активно наступа у Норвешкој. Са Мешовитим хором из Тyнсета је 2009. године гостовала у Србији, где је имала више концерата, међу којима и концерт у цркви Светог Ђорђа на Опленцу, где је са хором извела Литургију и Опело Стевана Ст. Мокрањца.

Улаз на концерт је слободан.