Турнир ”Нове наде” ове године забележио је рекорд. Наиме, током 2 дана на спортском терену у месној заједници Звечка окупило се 70 екпа из целе Србије.

Организатор турнира Живојин Кузмановић истакао је задовољство рекордним бројем екипа које су узеле учешће на овом турниру.

– Пуно ми је срце, јер је ово мој живот, спорт и фудбал. Морам да нагласим да је у мушкој конкуренцији било екипа из Новог Пазара, Новог Сада и из целе Србије. Такође, напоменуо бих да је на овом турниру по први пут узело учешће 10 екипа женског састава – рекао је Кузмановић.

Турнир је трајао 2 дана, а утакмице су организоване на 6 терена, а у организацију се укључила и месна заједница Звечка.

– После епидемије, велики је ово догађај за месну заједницу Звечка. Деца су се окупила у великом броју, дружили су се и забавили уз бављење спортом – навео је председник Савета месне заједнице Звечка Радош Илић.

Члан Већа општине Обреновац Милош Станковић испратио је турнир и нагласио, да је главни циљ успоставити добре услове када је реч о спортској инфраструктури, али и услове за одржавање оваквих и сличних спортских манифестација.

– Ови спосртски догађаји важни су за развој деце, како за напредовање њихове спoртске каријере, тако и за њихов живот уопште – рекао је Станковић и додао да ће се Комисија за спорт општине Обреновац трудити да и даље пружа неопходну подршку свим спортским клубовима са територије општине Обреновац.

Ове године, као и сваке претходне поред доброг дружења, најбоље пласиране екипе освојиле су медаље и пехаре.