Дан заштите природе, 11. април, обележен је садњом дрвећа и цвећа у двориштима обреновачких вртића.

– Данашњи дан се обележава као Дан заштите природе од 2010. године када је донет нови Закон о заштити природе. Законом је предвиђено да сви они који се баве и старају о нечему што је заштићено природно добро, а Градска општина Обреновац и ЈП за заштиту и унапређење животне средине се старају о Јозића колиби, су у обавези да на овај дан неким својим активностима промовишу све оно што је значајно у природи. Ми смо на овај начин, радећи са најмлађима, желели да им створимо добре навике и да одавде понесу нешто што ће у будућности користити како би сачували природу – рекао је директор ЈП за заштиту и унапређење животне средине Слободан Молеровић. 

Деца из вртића “Невена” и “Зека” су за госте из општине Обреновац и јавних предузећа припремила занимљив еколошки програм. 

– Данас су малишани припремили пригодсн програм у вези са Даном заштите природе. Добили смо вредну донацију од 30 стабала лишћара и Јавно комунално предузеће нам је помогло да саднице припремимо за садњу – казао је Милош десанчић, директор ПУ “Перка Вићентијевић”. 

Организовање еколошких радионица и приредби на тему заштите животне средине део су редовних активности у раду са предшколцима. 

{youtube}oxjZsF_6RwM{/youtube}