У протеклом периоду, према речима надлежних из Јавног предузећа ”Водовод и канализација”, неретко се дешавају проблеми на мрежи водоснабдевања у градском језгру оппштине Обреновац, у Улици Узун Мирковој. Како је проблем постајао учесталији, надлежне службе овог предузећа у сарадњи са Градском општином Обреновац отпочели су радове на санацији кварова и реконструкцији водоводних цеви у овом делу градске општине. Радове на водоводној мрежи у Узун Мирковој обишли су представници општине Обреновац, диреткор Јавног предузећа ”Водовод и канализација” Бранко Матић и директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца Славко Берић.

Матић је овом приликом истакао, да је главни проблем управо ширење насеља, будући да како каже, у време када је насеље изграђено није се рачунало на његово ширење, те су постављене цеви малог пречника.

–У претходном периоду прибавили смо грађевинску дозволу и израдили пројекат за реконструкцију овог дела мреже. Изводе се припремни радови, као и радови на санацији кварова и секундара у Улици Краља Александра, а када будемо овај посао завршили, практично ћемо се вратити уназад и кренути од Улице Краља Петра па дуж Узун Миркове, јер је то улица са највише кварова у претходним годинама.

Након завршетка радова на изградњи водоводне мреже, Јавно предузеће за изградњу Обреновца на овом простору изградиће паркинг.

–Јавно предузеће за изградњу Обреновца испројектовало је један леп паркинг, наиме биће изграђено 43 паркинг места, а од тога ће 3 места бити резервисана за инвалиде. У првој ламели биће изграђено 25 паркинг места, док ће у другој ламели бити расположиво 18 паркинг места – најавио је Берић и додао да је простор на коме ће се налазити паркинг места добро искоришћен, али да је и  већ постојеће зеленило у околини очувано.

Члан Већа општине Обреновац Милорад Бођан захвалио се Јавном предузећу ”Водовод и канализација” на брзој реакцији и проналажењу начина за решавање проблема водоснабдевања домаћинстава у овом делу града.

– У протеклих годину дана на овом простору постојао је проблем снабдевања водом, а захваљујући доброј сарадњи Градске општине Обреновац и Јавног предузећа Водовод и канализација, проблеми ће у наредном периоду бити санирани – рекао је Бођан.