У оквиру традиционалне културне манифестације ”Обреновачко лето”, Градска општина Обреновац у сарадњи са Јавним предузећем Спортско-културни центар ”Обреновац” организује Ликовну колонију. Ликовна колонија окупиће многобројне сликаре који ће на простору Арборетума сликати различитим техникама. Према речима организатора овог програма, током Ликовне колоније биће организоване радионице које ће окупљати децу различитог узраста, на којима ће они имати прилике да упознају сликарске технике и стварују мала уметничка дела.

Ликовна колонија у Обреновцу ове године, као и сваке претходне, окупиће велики број академских сликара.

– Када смо 2019. године обновили Ликовну колонију у Обреновцу, акценат нам је био да анимирамо младе локалне уметнике, а друга идеја била је да децу предшколце и основце, као и све заинтересоване грађане анимирамо, да интерактивно учествују у Ликовној колонији – истакла је организаторка уметничког програма Јавног предузећа Спортско-културни центар ”Обреновац” Ивана Гаврић.

На Ликовној колонији биће одржане радионице које ће укључити децу заинтересовану за сликање.

– Добра сарадња са школама и предшколском установом ”Перка Вићентијевић” довела је до тога, да сваке године организујемо лепе радионице на којима се деца упознају са Ликовном колонијом, шта сликари раде, које су то технике којима се може осликавати платно или папир, те да се опробају у различитим стварима – навела је Гаврић.

Према њеним речима, радови деце на Ликовној колонији указују на чињеницу да свако дете зна да слика.

– Свако дете зна да слика, када добије простор и могућност да се размашта, оно се оствари у разним сферама уметности, а не само у сликању. Овде можемо да видимо безброј лепих радова, а надам се да ће бити сви изложени у Дому културе, за Дечију недељу.