Данас је одржан уводни састанак којим је отпочео процес израде новог Локалног акционог плана за младе. У радном делу конференције учесници су се према интересовању поделили у радне групе, међусобно се упознали, направили план будућег рада групе, дали своја прва размишљања о проблемима младих у оквиру области којом се бави радна група и примере добре праксе, решавања проблема.

Урош Мирићић, испред Канцеларије за младе општине Обреновац је изјавио да се данашњим састанком покреће процес израде новог Локалног акционог плана за младе.

– Ово је трећи Локални акциони план за младе који се ради на територији Градске општине Обреновац. Ово је први у низу састанака и први у низу корака који треба да урадимо како би израдили нови Локални акциони план – рекао је Мирићић

– Данас су са нама све релевантне институције и појединци који на неки начин могу да утичу на питања младих и неке ствари које се баве младима. Верујем да ћемо у будућности имати неке веома конструктивне идеје и предлоге. Општина Обреновац је позната по томе да има веома велики спектар активности које су везане за младе људе и наш циљ управо јесте да можда и увидимо неке нове ствари које нисмо приметили и да их убацимо у нови Локални акциони план и да побољшамо активности за младе људе у Обреновцу – поручио је Мирићић.

Он је објаснио да је Локални акциони план за младе свеобухватан, али и отворен за нове предлоге и проширења.

– Ми до сада у разговору са младима нисмо приметили да смо нешто изоставили у претходном акционом плану, али свакако веома је важно да чујемо идеје и предлоге младих и да неке ствари покушамо да променимо на боље – изјавио је Мирићић и додао да ће пре коначног усвајања Локални акциони план за младе бити доступан за додатне сугестије и препоруке.