На терену фудбалског клуба ”Полет”  из месне заједнице Грабовац постављене су трибине и тиме употпуњена постојећа спортска инфраструктура.

Председник Комисије за спорт општине Обреновац Милош Станковић искористио је прилику и пожелео играчима фудбалског клуба ”Полет” из Грабовца, успешну такмичарску сезону.

– Јако сам задовољан сарадњом са фудбалским клубом ”Полет” из Грабовца. Оно што смо прошле године дефинисали као најважније за развој клуба, ове године смо одрадили. Овамо пре свега мислим  на трибине које су најнеопходније за почетак нове сезоне – изјавио је Станковић.

Он је нагласио да је фудбалски клуб Грабовац добио нову селекцију уз пионирску и да је то од посебног значаја како за развој клуба, тако и за сам развој месне заједнице Грабовац.

– Ми ћемо се трудити да кроз програме као што је Eко динар, али и програмски део финансирања када су у питању суђења, додатно помогнемо ”Полету” из Грабовца – најавио је Станковић.

Представници Савета месне заједнице Грабовац захвалили су Градској општини Обреновац, што је одговорила на захтеве да се обезбеде трибине и на тај начин задовоље потребе младих људи из ове сеоске месне заједнице.

– У нашој школи имамо преко 30 дечака различитог узраста, које смо успели да вратимо поново на игралиште, да се баве спортом – нагласио је Александар Љубојевић, председник Савета месне заједнице Грабовац и додао да ће се у зимским условима тренинзи одржавати у спортској хали, која је изграђена пре 2 године.

Председник фудбалског клуба ”Полет” из Грабовца Плавшић Вељко навео је, да у клубу у овом тренутку има преко 40 играча.

–Осим првог тима и прве селекције, такмичићемо се у још 3 селекције, играће петлићи, омладинци и маг лига. До сада нисмо имали омладинске селекције, јер није било услова. Уз помоћ Управног одбора, успели смо да покренемо ове 3 селекције – рекао је Плавшић и позвао заинтересовану децу из околних места, да дођу у клуб.

Он је овом приликом захвалио Градској општини Обреновац на подршци усмереној на развој спорта , те укључивању у програм Еко динар.

– Све наше бивше играче који су играли за друге клубове, вратили смо у Грабовац, план је да се екипа додатно подмлади, те да у наредном периоду 2-3 играча из школе фудбала пређу у први тим – закључио је Плавшић.