Извориште бањске воде “Цевка” код Хотела “Обреновац” једно је од омиљених излетишта Обреновчана. Општина Обреновац је уложила средства за уређење овог простора за наступајућу летњу сезону, тако да купаче очекује уређенији и лепши изглед популарне “Цевке“.

Према речима директора Јавног предузећа за изградњу Обреновца Светозара Добрашиновића први корак у реконструкцији купалишта био је замена цевовода.

– Заменили смо цевовод и уградили нову пумпу, чиме смо добили бољи притисак. То је омогућило уградњу још четири туша, тако да сада има укупно осам тушева. Проширили смо плато, урадили прилазну стазу, уредили постројење са аутоматиком иових дана очекујемо да добијемо фреквентни регулатор који ће регуласти притисак на тушевима – рекао је Добрашиновић.

Уређај је подешен тако да се вода аутоматски пушта у 6.00 ујутру, а затвара у 21.00 час. Према речима челних људи из ЈП за изградњу сходно потребама и сугестијама грађана термин се може мењати.

На простору “Цевке“ инсталиран је и санитарни чвор, односно савремени мушки и женски тоалет.

– Очекујемо да врло брзо урадимо стазе и путеве, односно да комплетно завршимо уређење овог терена. Желимо да уредимо и оживимо читав потез око Забрана тако што ћемо поставити тушеве и у Забран и обновити трим стазу – најавио је помоћник председника општине Обреновац Дарко Павличић.

{youtube}PR1y3WZZFWE{/youtube}