Како је раније најављено, током августа у оквиру традиционалне манифестације ”Обреновачко лето” биће организовано укупно 17 разноврсних културно-забавних програма.  За наредни период планиран је богат програм намењен како најмлађој публици, тако и нешто старијим суграђанима.

Члан Већа општине Обреновац Зоран Ћорломановић најавио је 4 културно-забавна програма који ће се одржати у оквиру манфестације ”Обреновачко лето” .

– Ова недеља је богата програмима ”Обреновачког културног лета”. У петак, 20. августа са почетком у 20.00 сати, у позоришној сали Спортско-културног центра ”Обреновац” биће одиграна позоришна представа ”Црвени шешир”, а носиоци главних улога су Nада Блам и Мирјана Мина Лазаревић – најавио је Ћорломановић.

У суботу, 21. aвгуста са почетком у 18.00 сати у цркви у Обреновцу, испред парохијског дома, наступиће Дечји хор ”Ваведење Пресвете Богородице”.

– Дечји хор обреновачке цркве, кроз наступ који ће трајати 40 минута, певаће духовну, црквену музку – навео је Ћорломановић.

Манифестација Београдски летњи фестивал ”Белеф” биће део културне манифестације ”Обреновачко лето”. Наиме, у недељу 22. августа публика ће имати прилику да ужива у програму који је део поменутог летњег фестивала.

– Добили смо један концерт Република бенда, а овом приликом захваљујемо се Белефу и градским органима што су омогућили да се култура и садржаји који су део овог фестивала шири и на ободне општине. На градском тргу, са почетком у 20.30 сати концерт ће одржати Република бенд – рекао је Ћорломановић.

За најмлађе суграђане, у оквиру манифестације ”Обреновачко лето” на репертоару ће се наћи драмско-музички програм.

– Најмлађу публику забавиће Пеђолино, у дворишту градске библиотеке  у понедељек, 23. августа са почетком у 18.00 сати. Позивам децу да дођу и погледају заиста лепу представу – истакао је Ћорломановић.

У среду, 25. августа на обреновачким базенима бенд ”Холестерол” одржаће концерт.