Од понедељка грађанима Обреновца за улазак на перон аутобуске станице “Ласта” више неће бити наплаћивна перонска карта, већ ће на перон моћи само са бусплус персонализованом картицом. Бусплус карта ће служити и као карта за превоз и као карта за улазак на перон.

Иницијатива је потекла од грађана Младеновца који су се пожалили градоначелнику да имају проблем када путују аутобусима “Ласте”.

Градска општина Обреновац се придружила овој инцијативи јер путници из Обреновца на градским и сеоским линијама у Обреновцу или на релацији Обреновац  – Београд да би ушли у аутобус поред бусплус картице и месечне уплате морали су да плаћају и улазак на перон са перонском картом.

– Корисници који имају допуњену персонализовану бусплус картицу за ИТС2 могу бесплатно да користе пероне “Ластиних” аутобуских станица. Они ће од маја моћи да са допуњеном бусплус картицом за ИТС2 бесплатно допуне перонску карту и тиме бесплатно користе све станице “Ласте Београд” – рекао је генерални директор Саобраћајног предузећа “Ласта Београд” Велибор Совровић.

Према речима Велибора Совровића идеја је да се аутобуске станице “Ласте” отворе за кориснике персонализованих бусплус картица.