Данас су почели радови на припреми земљишта за изградњу новог тржног центра у општини Обреновац. Други по реду тржни центar биће изграђен код насеља Ројковац и Сава. Припремне радове за изградњу новог објекта који ће у свом саставу имати више различитих продајних објеката, посетио је председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић са сарадницима и директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца Славко Берић.

Нови тржни центар биће саграђен на атрактивној локацији и као такав задовољиће потрошачке потребе великог броја грађана.

– Када је отворен тржни центар у Обреновцу, код бање, помињали смо да постоји захтев за изградњу још једног тржног центра код Сава насеља и насеља Ројковац. С обзиром да на овом простoру живи више хиљада људи, евидентна је потреба за оваквим објектом – рекао је Чучковић и додао, да с обзиром да је површина објекта који је у изгрдњи мања у односу на већ постојећи тржни центар за чију је изградњу било потребно око 6 месеци, нови тржни центар требало би да буде саграђен до краја текуће године.

У протеклом периоду добијене су све дозволе за градњу објекта површине 3.400 метара квадратних, те су створени услови за почетак грађевинских радова.

Он је навео да ће у наредном периоду, док траје изградња објекта, сви продајни објекти имати расположиве информације о могућностима и условима закупа локала.

– Овај објакат имаће око 150-200 запослених људи. Обреновац незаустављиво расте и из дана у дан претвара се у један модеран европски град – закључио је Чучковић.

Берић је овом приликом нагласио да ће приордно окружење на овом простору остати непромењено.

– Поносно могу да кажем да ће грађани насеља Ројковац, Сава и Гај добити оно што су чекали већ деценију, а реч је о једном лепом објекту тржног центра. Оно што бих могао сада да кажем јесте, да ће на овом простору бити изграђено око 150 паркинг места и да ће бити оплемењен додатним пејзажним уређењем, као и да ни једно дрво са овог простора неће бити уклоњено – истакао је Берић.

Он је искористио прилику и навео да ће у наредном периоду фудбалски клуб Ројковац добити нове објекте, те да ће љубитељи фудбала моћи да прате утакмице у угоднијем амбијенту.