Након обављених радова на асфалтирању Улице Милоша Обреновића, данас су у сарадњи са Јавним комуналним предузећем ”Обреновац” спроведене активности на детаљном чишћењу главне улице. Како наводе из овог јавног предузећа, за ову активност ангажованa су 3 возила, једна цистерна за прање и две чистилице.

Заменица председника Скупштине општине Обреновац Јелица Грчић овом приликом најавила је и додатно уређење главне улице у Обреновцу, те је истакла да ће у наредном периоду на овом простору бити посађене нове саднице.

– Заштита животне средине наш је приоритет, те ћемо се трудити да Обреновац буде зеленији – нагласила је Грчић.

Како истиче директор Јавног комуналног предузеће ”Обреновац” Милан Марошанин, да би улица покривена новим асфалтом задржала леп изглед, неопходно је редовно чишћење.

– Данас радимо на умивању главне улице, на чишћењу и прању како бисмо поскидали преосталу прашину и све остатке који су се задржали након радова на асфалтурању. На терену су чистилице, цистерне за прање, као и радници који раде на чишћењу улице – навео је Марошанин.

Он је овом приликом истакао да су службе Јавног комуналног предузећа ”Обреновац” сваког дана на терену и да се свакодневно обављају радови на чишћењу свих градских улица.

– Због ових временских прилика, радно време померено је, чистачи улица излазе на терен у 6.00 сати. Свако вече и свако јутро перу се улице, чистилице су свакодневно на терену – рекао је Марошанин и додаo да се труде да улице буду чисте, такође је навео да се десе пропусти али да се одмах ради на отклањању истих.