Улица Милоша Обреновића потпуно је реконструисана и пуштена за саобраћај. Сви радови су завршени у року, а сам пројекат реконструкције је коштао 26 милиона динара.

Мирослав Чучковић, председник Градске општине Обреновац је са поносом истакао да је Улица Милоша Обреновића у потпуности реконструисана и најавио нове инфраструктурне пројекте.

– Ми смо издали грађевинску дозволу за изградњу моста и Тамнавске улице четврте фазе. Пролаз иза пумпе који ће трајно изместити тешки саобраћај из раскрснице, санираћемо и рупу на уласку у пумпу и овај део Обреновца ће добити потпуно нови изглед. Припремамо документацију и за неколико дана крећемо у потпуну реконструкцију Шабачког пута, кренућемо од чворишта код Црне тачке према Звечкој, након тога од надвожњака према Ратарима. Суштина јесте да наш Обреновац буде премрежен лепим, новим и безбедним саобраћајницама – рекао је Чучковић и осврнуо се на предлог да Улица Милоша Обреновића постане пешачка зона.

– С обзиром да је у тротоарима комплетна инсталација, када смо реконструисали топловод то су цеви буквално од ивице до ивице и немогуће је ту садити дрвеће. Једино што може добити у будућности овај део Обреновца је да уколико будемо завршили са свим обилазницама да саобраћајно чвориште Главне улице буде претворено у пешачку зону и онда по средини да буде леп дрворед, а остало да буде поплочано. То нека каже струка у тренутку када ми будемо обезбедили све оно што треба да у прстеновима око Обреновца немамо саобраћајна загушења. Видели смо док је ова саобраћајница била реконструисана колике су гужве биле и колико она значи за проточност саобраћаја у Обреновцу – закључио је Чучковић.

Дамир Кочевић, главни инжењер саобраћајне инфраструктуре Јавног предузећа за изградњу Обреновца је објаснио сам процес реконструкције.

– Прва фаза од Улице Краља Петра до Кнез Михаилове у дужини од 600 метара и друга фаза од Кнез Михаилове до Улице Љубе Ненадовића у дужини од 580 метара, значи 1180 метара изведених радова. Замењен је хабајући слој и урађен нови асфалт са новим објектима, издигнутим шахт поклопцима – изјавио је Кочевић и најавио инфраструктурне радове у месној заједници Уровци.

– У току је израда комплетне планске документације за реконструкцију главне саобраћајнице кроз месну заједницу Уровци, по завршетку радова на фекалној канализацији. Такође, изводиће се радови и у Улици Вука Караџића, то је мали део који спаја насеље са делом града – поручио је Кочевић.