У току су грађевински радови на изградњи пункта зимске службе на уласку у градску општину Обреновац. Грађевинске радове обишао је председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић са сарадницима.

Чучковић је приликом обиласка радова истакао добру сарадњу коју општина Обреновац има са компанијом ”Штрабаг” и нагласио да ће новоизграђени пункт на улазу у Обреновац, бити изграђен према најмодернијим европским стандардима.

Он је најавио још неке грађевниске радове на територији општине Обреновац, који ће бити изведени у сарадњи са компанијом ”Штрабаг”.

– Почеће се са радовима на изградњи новог кружног тока, будући да је већ постојећи на улазу у Обреновац привременог карактера. Наредни грађевински подухват јесте изградња пешачко-бициклистичке пасареле преко аутопута. Такође, са компанијом ”Штрабаг” најкасније 23.8 почињемо тоталну реконструкцију Шабачког пута – најавио је Чучковић.

Чучковић је истакао да су надлежни у општини Обреновац задовољни сарадњом са компанијом ”Штрбаг”, па је искористио прилику да им пожели срећу у даљем раду.

Жељко Поповић, одговорни извођач радова на изградњи пункта у Обреновцу истакао је да ће цео пункт за зимско и летње одржавање аутопута бити покривен асфалтом, те да ће бити изграђена управна зграда и гаража у једном делу, док ће један део овог пункта бити предвиђен за складиштење соли која ће се користити у зимким условима.

–Рок предвиђен за завршетак радова на изградњи пункта је 2 месеца, па крајем септембра очекујемо да се радови на изградњи платоа заврше – навео је Поповић.

Са овог пункта одржаваће се деоница аутопута од Сурчина до Уба.

– Овим пунктом заокружујемо систем пунктова за одржавње аутoпута од Београда до Прељине – истакао је Александар Девић, главни надзор на одржавању аутопута Београд-Јужни Јадран, деоница Београд-Прељине.