Међународни дан младих широм света обележен је 12. августа. Канцеларија за младе општине Обреновац тога дана укључила се и у активност коју је организовала Канцеларија за младе града Београда. Наиме, испред тржног центра Галерија у Београду на води, постављен је штанд како би сви посетиоци могли да се упознају са радом Канцеларије, као и програмима који су у претходном периоду организовани за младе Обреновчане.

Урош Мирићић, испред Канцеларије за младе општине Обреновац  нагласио је да је Канцеларија за младе општине Обреновац заједно са колегама из других београдских општина обележила дан посвећен младима, те да је то још једна прилика да се размене искуства и унапреде програми.

Он је истакао да су протеклих месеци млади Обреновчани имали прилике да се кроз програме које је организовала Канцеларија, пре свега образују.

– Иако је прошло више од пола године, а почетак текуће године био је у знаку епидемије корона вируса, морам истаћи да нисмо седели скрштених руку. Реализовали смо велики број едукативних програма. Око 1.300 младих људи, првих 6 месеци ове године, учествовало је у нашим програмима. На почетку текуће године имали смо бесплатне IT радионице за 60 учесника, а након тога организовали смо бесплатни курс брзог читања за више од 200 полазника међу којима су учешће узели студенти, ученици основних и средњих школа. Крајем маја, почетком јуна ове године, Канцеларија за младе општине Обреновац реализовала је програм припремне наставе намењен ученицима осмог разреда свих основних шккола са територије општине Обреновац – навео је Мирићић и додао да је и овог лета Канцеларија за младе наставила са реализацијом програма летњих радионица, те да је организовано 14 различитих радионица у којима је учешће узело преко 350 полазника.

Мирићић је искористио прилику и позвао све младе људе са територије општине Обреновац, да узму учешће у програмима које организује Канцеларија за младе.

-Спремамо још много програма за њих у овој години. И искористио бих ову прилику да их подстакнем да сањају велико, да креирају будућност и да се заједно боримо за лепши и бољи Обреновац и нашу Србију – закључио је Мирићић.

Канцеларија за младе града Београда има адекватну сарадњу са свим локалним Канцеларијама.

– Све Канцеларије су у последње време заживеле, постају стуб омладине, места на којима се скупљају млади, те институције у које млади имају поверење – рекао је Никола Лазић из Канцеларије за младе града Београда.

Међународни дан младих обележава се са циљем скретања пажње на проблеме, културна и правна питања омладине, ученика и студената, а они се и решавају јер постоји стална комуникација.

Канцеларија за младе општине Обреновац и овога пута подржала је активности младих извиђача из Обреновца.

Чланови одреда извиђача ”Звездан Недељковић” из Обреновца Међународни дан младих провели су у природи , где су обележили и 110 година постојања.

Поводом 110 година постојања организације, млади извиђачи из Обреновца наредна 3 дана организоваће еко камп и низ активности које се односе пре свега на уређење животне средине.