Почели су радови на изградњи канализационе мреже у месној заједници Бело Поље. Након ових радова, месна заједница Бело Поље биће у потпуности покривена канализационом мрежом, те ће сва домаћинства са територије ове месне заједнице добити могућност прикључка на мрежу градске канализације. Изводе се радови на изградњи мреже канализације у дужини од 4.500 метара и једне фекалне црпне станице, а инвестиција је вредна 88 милиона динара. Како надлежни најављују, грађевински радови требало би да се заврше за 210 дана. Данас су радове обишли представници Градске општине Обреновац, заменик градоначелника Београда Горан Весић и директор Јавног комуналног предузећа ”Вододвод и канализација” Бранко Матић.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић нагласио је значај изградње канализационе мреже у овом делу општине Обреновац.

– Овде су морали људи на годишњем нивоу и по 4 до 5 пута да празне септичке јаме, а свако одношење отпада из дворишта коштало је годишње неколико десетина хиљада динара, овим пројектом овај велики издатак одлази у историју – рекао је Чучковић.

Он је овом приликом навео да ће изградња фабрике за пречишћавање отпадних вода, као веома важан пројекат за будућност општине Обреновац, бити највећа инвестиција у овој општини када је изградња јавне инфраструктуре у питању, те је нагласио да је вредност овог пројекта  око 15 милиона евра.

– Највише слуха за нас имао је господин Весић, који је и данас са нама. Из недеље у недељу смо на терену из различитих разлога, пре свега због изградње инфраструктурних објеката, објеката од значаја за функционисање градске општине, изградња вртића, канализационе, водоводне мреже. Разговарамо са грађанима, преузимамо нове задатке и узимамо у обзир сугестије грађана, те се трудимо да у што краћем року изађемо са конкретним решењима и радовима – нагласио је Чучковић.

Он је навео да ће изградњом канализационе мреже, прикључке добити домаћинства из Сенића краја, Бошковића, Доцића и комплетног краја ка Јавном комуналном предузећу, а како наводи након ових радова у плану је изградња путне инфрастуктуре за овај део месне заједнице Бело Поље.

– Средствима Јавног предузећа ”Електропривреда Србије” топлификација за део Белог Поља који нема грејање, долази из правца Лидла. Ови радови ће учинити да ово насеље буде једнако добро за живот као остала насеља у Београду – рекао је Чучковић.

Како истиче, Обреновац постаје место где ће свакодневни живот грађана бити испуњенији.

Весић је искористио прилику да нагласи свеобухватни развој градске општине Обреновац.

– Обреновац је на путу, да се заувек реши проблем канализације и то је нешто што је од историјске важности за ову општину. Као што се Обреновац издваја по томе што све школе имају фискултурну салу, те општина у којој сва домаћинства имају могућност прикључка на водоводну мрежу, тако ће Обреновац бити прва приградска општина која ће имати решен проблем канализације – истакао је Весић.

Он је објаснио, да би сва домаћинства била прикључена на канализациону мрежу, било је потребно да се општина Обреновац прикључи реализацији пројекта Чиста Србија.

–Проблем који је наизглед био нерешив и који као такав нико није ни покушао да реши, биће решен у наредном периоду и  сва домаћинства са територије општине Обреновац добиће прикључак за канализацију – нагласио је Весић и додао да је један од главних пословних циљева управо решавање инфраструктурних проблема.

Он је подсетио да је пре неколико недеља обишао завршне радове на изградњи вртића у месној заједници Бело Поље, који ће моћи да прихвати 200 малишана.

– Обреновац као приградска општина постепено решава историјске проблеме. Оно што нас  чека у будућности јесу радови на изградњи нове пијаце у Обреновцу, али оно што је најважније јесте чињеница да ће први пут у историји Обреновац бити уцртан на мапи БГ воза – навео је Весић.

Матић је овом приликом истакао да ће Јавно комунално предузеће ”Водовод и канализација” у наредном периоду, док трају радови, пружити потребну логистичку подршку како извођачима тако и грађанима овог дела општине, како би период у коме се изводе радови прошао што је могуће лакше и брже.

Председник Савета месне заједнице Бело Поље и Шљивице Немања Илић истакао је да су ови радови од великог значаја за целу територију градске оптштине и посебно за месну заедницу Бело Поље.

– У насељу Шљивице урађена је канализациона мрежа пре две године, сада се обављају радови на изградњи канализације у једном делу месне заједнице Бело Поље, након чега ће цео овај простор бити покривен канализационом мрежом – навео је Илић.