Завршена је прва фаза реконструкције Улице Милоша Обреновића до Улице Кнеза Михаила. Одмах по завршетку првог дела радова реконструкција је настављена према Улици Љубе Ненадовића.

Славко Берић, директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца је рекао да је по обећању први део реконструкције Улице Милоша Обреновића завршен и да је тај део отворен за саобраћај.

– Ја сада молим људе који гравитирају у овом делу од Улице Кнеза Михаила до Љубе Ненадовића која се сада реконструише да имају мало стрпљења како би извођачи могли да обављају свој рад. Главна улица је специфична само по себи и има доста подземних и надземних инсталација, од Улице Краља Петра до Љубе Ненадовића чак 56 – изјавио је Берић.

– У првој фази 19 сливника је замењено и сви су изнивелисани, што је и био циљ реконструкције ове улице. Исти принцип ће бити примењен и на другом делу реконструкције и како су нам рекли из ”Београд пута” планирају да асфалтирање ураде у петак и суботу. Сви људи који имају своје локале од Кнез Михаилове до Љубе Ненадовића ће моћи једном страном да користе имајући у виду да су машине у једној траци  – поручио је Берић.

Берић је позвао грађане да без преке потребе не користе део улице који се реконструише како не би ометали радове, али и рекао да неће долазити до затварања улице.