Завршени су радови на реконструкцији Улице Аце Тешића у месној заједници Барич, а како надлежни истичу преостало је још постављање банкина. Овај путни правац је од велике важности како за грађане месне заједнице Барич, тако и за грађане осталих делова општине Обреновац. Наиме, реч је о  улици која је  неретко, у случају већих саобраћајних гужви алтернативни путни правац, те је главни избор уколико је у сличним околностима потребно доћи до централног дела Барича, али и до суседних месних заједница. Данас су месну заједницу Барич обишли представници општине Обреновац.

Председник Савета месне заједнице Барич Бранко Мрђа истакао је, да је улица реконструисана на иницијативу грађана ове месне заједнице

– Овај пут је од великог значај за функционисање грађана ове месне заједнице. Грађани су у протеклом периоду сугерисали да је улица у лошем стању, те су износили захтеве да се у што је могуће краћем року овај пут уреди. Остало је да се поставе банкине, одрађена је потпуна реконструкција улице – рекао је Мрђа.

Горан Ћирић из Јавног предузећа за изградњу Обреновца овом приликом је нагласио, да су реконструкцијом ове улице спојене улице Баричких бораца и Београдски пут, а у случају појаве неких клизишта, ово би био алтернативни правац куда би могла проћи и возила градског превоза.

Заменик председника Градске општине Обреновац Милош Станојевић подсетио је на неке актуелне радове на реконструкцији улица, а и најавио грађевинске радове за наредни период.

– Завршена је реконструкција Улице Аце Тешића, а као што је раније најављено, у току је реконструкција главне улице у Обреновцу, а након тога следе радови на реконструкцији Шабачког пута који је у веома лошем стању, па ће се на овом путном правцу радити тотална реконструкција – навео је Станојевић.

Он је за наредни период најавио и почетак радова у месној заеједници Уровци,на саобраћајници која је оштећена услед изградње канализационе мреже.