У протеклом периоду корито канала Купинац је уређено, међутим како је најављено раније, следеће је изградња и уређивање пешачко-бициклистичке стазе. Грађевински радови изводе се паралелно са каналом Купинац, дуж Улице Краља Милана ка улицама Купиначкој и Рваћанској. Када се заврше радови, приступиће се постављању хоризонталне и вертикалне сигнализације, те ће се јасно обележити простор намењен како пешацима тако и бициклистима. Такође, планирано је да се простор дуж канала Купинац и бициклистичко-пешачке стазе, оплемени дрворедима и ниским растрињем.

– На иницијативу председника Градске општине Обреновац Мирослава Чучковића, Јавно предузеће за изградњу фокусирало се на обезбеђивање целокупне инфраструктуре која је  постала неопходна за услове 21. века – рекао је директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца Славко Берић.

Он је најавио да ће се код уређеног корита канала Купинац у наредном периоду радити на уређењу шеталишне зоне, бициклистичко-пешачке стазе, која ће бити дуга 1.200 метара, а широка 3,1 метар.

– Стаза ће се простирати од раскрснице улица Краља Александра, Краља Петра и Рваћанске, чиме ће се просторно повезати више насеља – нагласио је Берић и додао да ће се и наредних година радити на дограђивању пешачко-бициклистичких стаза широм општине, те је најавио да ће ово предузеће за наредну пословну годину у план ставити даље ширење бициклистичко-пешачке стазе на Шабачки и Ваљевски пут.

Наиме, идеја је да се у наредном периоду целокупна општина Обреновац просторно повеже модерном бициклистичком стазом, која ће поред лепог изледа имати све неопходне параметре који гарантују безбедност свих корсника ове стазе.

Како је нагласио, након изградње ове стазе, биће означено 137 расположивих паркинг места, која ће бити позиционирана између саобраћајнице и пешачких стаза.