Након санације и реконструкције великог броја путних праваца у градском делу општине, данас су почели грађевински радови на реконструкцији главне улице у Обреновцу, Улице Милоша Обреновића. Најављено је да ће се реконструкција овог путног правца вршити у две фазе, а радови ће трајати наредних 14 дана током којих ће улица бити затворена за саобраћај. Почетак радова на реконструкцији главне улице обишао је председник Градске општине Обреновац са сарадницима.

– Прва фаза грађевинских радова на реконструкцији Улице Милоша Обреновића, у делу до продавнице спортске опреме ”Ђак” биће завршена до 9. августа – навео је Чучковић и додао да су радници Јавног комуналног предузећа ”Водовод и канализација” такође на терену, санирају квар на водоводној мрежи на делу код Библиотеке ”Влада Аксентијевић”, у главној улици.

Чучковић је најавио да се у скоријем периоду очекује почетак радова на изградњи нове зграде библиотеке и истакао да ће стари објекат постати музеј.

– Ради се подједнако на изградњи основне инфраструктуре и јавних објеката који имају културни значај – поручио је Чучковић.

Такође, он је рекао да се очекује и тотална реконструкција Шабачког пута, јер како каже овај путни правац поред тога што је у овом тренутку небезбедан, изгледа прилично нерепрезентативно, односно није у складу са степеном развоја који је достигла општина Обреновац.

– Врло брзо ће почети радови на реконструкцији путног правца од Ратара до Обреновца, како би и та саобраћајница добила сасвим нови изглед, какав је данас прилаз из Мислођина или Сурчина – истакао је Чучковић.

На Ваљевском путу, неопходно је додатно прилагодити брзину кретања возила условима на путу, будући да се ради о саобраћајници која је тренутно у лошем стању због постојећих кратера.

Чучковић је овом приликом нагласио да је након анализе стручних служби донета одлука да се уради тотална реконструкција поменутог путног правца, будући да је подлога уништена у великој мери, те крпљење улице није опција.

Он је додао да ће се на овом путном правцу, на Ваљевском путу, с обзиром на велику оптерећеност теретним возилима, упоредо вршити контрола претовара камиона, као и брзине у циљу постизања веће безбедности на овом делу пута.

–Све ово је последица велике изградње, не само у Обреновцу, већ на територији целе Србије и једноставно инвестициони циклус мора пратити рехабилитацију постојећих путева који се униште јер се ради саобраћајница Обреновац-Сурчин-Нови Београд – закључио је Чучковић и поручио да ће се у наредном периоду интензивно радити на обнови путева широм општине Обреновац.