Председник општине Обреновац Жељко Јоветић, члан Већа Мирко Кнежевић и градоначелник Београда Драган Ђилас присуствовали су данас у Старом двору додели награде “Успешни млади предузетник Београда 2012”, коју је добио Петар Бугарски из Обреновца.

Град Београд – Секретаријат за привреду и ове године је подржао “Избор успешног младог предузетника Београда”, манифестацију која се реализује у сарадњи са Привредном банком Београда и Регионалним центром за развој малих и средњих предузећа и предузетништва “Београд”.

– Град неколико година уназад помаже онима који имају храброст да покрену своје послове. Пре три године, када је почињала економска криза, платили смо прву рату старт-ап кредита предузетницима из Београда, а заједно са банком Интеза, уз камату од 3,5 одсто, пласирали смо 350 милиона динара за мала и средња предузећа. Истовремено смо се потрудили да наша градска предузећа буду профитабилна – у њима данас ради 20.000 људи, а преузели смо и ПКБ који има 2.000 запослених – рекао је Ђилас.

Он је изразио и уверење да Србија има шансу само када се споје енергија огромног броја предузетника и младих предузетника и јавна градска и државна предузећа са одличним менаџментом.

– Поносам сам што у Београду имамо људе попут ових предузетника, који имају такву енергију и могу да покрену ствари напред – нагласио је Драган Ђилас и позвао их да се граду Београду обрате за сваку помоћ која им је потребна.

На конкурс су се пријавила 23 млада предузетника, од којих је изабрано осам – они су имали прилику да у Привредној банци Београда представе своје компаније и посао којим се баве.

Лаптоп и мултифункционални принтер (трећа награда) добила је Соња Коњовић, власница самосталне занатске радње “Ниниа”, пакет тренинга за професионално усавршавање (друга награда) добио је Душан Узелац, оснивач компаније “Дубес”, а аутомобил “пежо 107” (прва награда) добио је Петар Бугарски из Обреновца, оснивач компаније “Fud&Soul”. Ова компанија се бави гајењем и дистрибуцијом зачинског биља и салата, као и развојем и пројектовањем објеката за пластеничку производњу. Међу осам изабраних кандидата је и Иван Поповић из Обреновца, произвођач цвећа и власник агенције за уређење екстеријера.


– Награда “Успешни млади предузетник” за мене је велики подстицај у послу којим се бавим и показатељ да сам на правом путу. Она је и порука другим младим људима да и у данашње време могу да буду успешни у предузетништву – рекао је Петар Бугарски.

Председник општине Обреновац Жељко Јоветић је честитао Петру на награди и том приликом рекао: 

– Велико је задовољство бити данас овде јер од осам награђених младих предузетника двојица су из Обреновца. Још је веће изненађење да један Обреновчанин победи на том конкурсу и ја честитам Петру. И после најбољег пољопривредника из Уроваца, господина Марјановића, Обреновац је добио и најбољег младог предузетника. Наравно да ово треба да буде подстицај и не треба сваки човек да своју будућност очекује и гради у јавном сектору, поготову у Обреновцу који важи за једну монолитну привредбу структуру. Млади људи треба да размишњају како да користе оно што су научили радећи за себе. Петар је управо пример, поред тога што је школован, он сарађује са Пољопривредним факултетом, Институтом за заштиту биља и то све доноси резултате. Још једном честитам Петру на награди коју је освојио. 

Догађају су присуствовали члан Градског већа Жељко Ожеговић и заменица секретара за привреду Станија Вишекруна.

 

 {youtube}Wt7IXkWVTmg{/youtube}