У  оквиру културне манифестације ”Обреновачко лето”  током августа биће организовано 17 различитих културно-забавних програма.

Љубитељи поезије у петак, 6. августа  са почетком у 20.00 сати на новој сцени код Бање могу уживати у стиховима Душка Трифуновића.

– Душко Трифуновић написао је око 230 песама за разне уметнике, певаче, групе, почевши од Бјелог дугмета, Арсена Дедића, Плавог оркестра, Жељка Јокимовића… Наши глумци и музичари вратиће нам сећање на једног изузетног писца који је написао велики број музичких хитова – најавио је члан Већа општине Обреновац Зоран Ћорломановић.

У недељу, 8. августа на отвореној сцени Дома културе, у башти под Платанима, са почетком у 20.00 сати наступиће музичка група ”Bandover” – Они су 2019. године били освајачи награде на Зајечарској гитаријади, нако чега су одржали концерт у Обреновцу – навео је Ћорломановић и додао да ће овај бенд  и овог лета наступити на Зајечарској гитаријади, а пре тога повратак на велику сцену после паузе због короне биће управо наспут пред обреновачком публиком.