Данас су представници Градске општине Обреновац и заменик градоначелника Београда Горан Весић обишли новоиззграђен школски објекат у месној заједници Звечка. У новoј школи расположиво је 12 учионица од којих је 4 потпуно реконструисано, све учионице као и фискултурна сала опремљене су најмодернијом опремом.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић нагласио је да се у протеклом периоду радило на изградњи и уређењу нових објеката у којима ће деца стицати нова знања.

– Традиционално као и сваке године у ово време, почињемо обнову наших образовних институција, како бисмо спремно сачекали септембар, када почиње школска година. Већ неколико година уназад, имали смо ту срећу да сваког првог септембра отварамо по један нови објекат. Ове године у плану је отварање чак два нова објекта, обдаништa у Белом Пољу и школe у Звечкој – рекао је Чучковић и нагласио да се улагањем у образовни систем, пре свега изградњом школа и вртића може рачунати на задржавање већег броја млађе популације у свим деловима Србије.

Такође, он је подсетио на донацију Града Београда која се односи на поделу таблета ученицима и с тим у вези истакао да се београдске школе могу поредити са школама развијених европских земаља.

– Пројекти који се реализују у општини Обреновац показују да је Обреовац постао локомотива развоја града Београда. До пре неколико година ситуација је била другачија, општина Обреновац била је на репу догађаја, без улагања у инфраструктуру, како путну тако и комуналну. Међутим, данас је ситуација доста другачија, не прође ни једна недеља да се нешто ново не започне – истакао је Чучковић и најавио почетак изградње канализационе мреже у среду, 4. августа у месној заједници Бело Поље, пројекат који финансира Град Београд.

Чучковић је овом приликом закључио да ће Градска општина Обреновац и Град Београд испунити сва очекивања грађана током текуће грађевинске сезоне.

Директорка Основне школе ”Јован Јовановић Змај” Вера Ђорђевић изразила је задовољство, како лично тако и у име свих ученика и наставника, што ће у наредној школској години ученици издвојеног одељења ове основне школе имати модерно опремљен простор подстицајан за учење и усвајање нових знања и вештина.

– Овде тренутно има 236 ученика, а од нове школске године очекујемо да ће пријем ученика бити масовнији, јер када родитељи буду схватили о каквом објекту се ради, како је опремљен, сви они који су из ове месне заједнице, сигурно ће бити ученици ове школе – истакла је Вера.

Весић је приликом посете новом школском објекту у месној заједници Звечка изразио задовољство што је једна од најмодернијих школа у Београду управо школа у приградској општини.

– Посебно сам поносан на чињеницу да у општини Обреновац нема више ни једне школе која нема фискултурну салу, што је био циљ који је себи задао председник општине Обреновац. На овај начин је показано колико се брине о будућности и деци – истакао је Весић.

Поред савремене фискултурне сале која је део новоизграђеног школског објека нова школа у Звечкој имаће модерно опремљену интернет учионицу.

Весић је овом приликом подсетио да ће од 15. августа почети подела таблета ученицима основних школа са територије Београда.

– Таблети које ће добити ђаци имаће  картицу Телекома Србије, где ће бити бесплатан основни интернет пакет, тако да ће свако дете имати приступ интернету и од своје куће, независно од тога да ли родитељи код куће имају интернет конекцију или не. Свако ће на свом таблету имати код за коришћење дигиталног уџбеника. Ово је права револуција, јер оно што ће имати деца из Београда немају деца ни у Паризу, ни у Берлину, ни у Бечу, што мислим да је заиста сјајна ствар – најавио је Весић и додао да ће настваници који раде са децом од 3. до 6. разреда основне школе, која ће добити таблете, добити од Града бесплатне лаптоп рачунаре.

Он је нагласио да ће родитељи деце која похађају 1. и 2. разред моћи да конкуришу на Конкурс Фондације за младе таленте и то у периоду од 15. августа до 15. септембра, где ће моћи да остваре право на добијање новца за куповину 4 основна уџбеника.