У понедељак, 2. августа почиње извођење радова на реконструкцији главне улице, Улице Милоша Обреновића. Радови на реконструкцији улице трајаће наредних 14 дана. Грађевински радови изводиће се  сваког дана од 9.00 до 21.00 сат, а биће подељени у две фазе. Од понедељка, 2. до недеље 8. августа радиће се у делу од раскрснице улица Милоша Обреновића и краља Петра првог до Улице кнеза Михаила. Од 9. до 15. августа санираће се коловоз до раскрснице са улицама Милоша Обреновића и Љубе Ненадовића. Како наводе у Јавном предузећу за изградњу Обреновца, док трају радови ове деонице биће затворене за саобраћај.

Главна улица и најважнија за многе Обреновчане, након реконструкције биће у далеко бољем стању, без удубљења и оштећења.

– После реконструкције централних и важних улица у општини Обреновац, већ следеће недеље од 2. августа почеће радови на реконструкцији Улице Милоша Обреновића. Екипе Београд пута ће по налогу Јавног предузећа Путеви Београда приступити  радовима, а радиће се у две смене да би у што краћем року реконструкција улице била завршена – рекао је директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца Славко Берић.

Он је овом приликом замолио све суграђане који свакодневно користе ову улицу, како би дошли до својих стамбених објеката или радних места, као и власнике продајних објеката, да у наредном периоду имају стрпљења и разумевања јер ће током извођења радова, како је најављено, саобраћај у овом делу града бити обустављен.

У плану је да се реконструкцијом улице, стари слој асфалта скине, те да се сва оштећења на овом путном правцу овом приликом санирају.

– Сачекали смо да се заврше радови које су започели инвеститори у овом делу општине, како бисмо приступили радовима на реконструкцији улице, а све са циљем да овај део града остане функционалан и задржи свој изглед – навео је Берић.

Он је подсетио да се на још неколико локација на подручју општине Обреновац изводе радови на санацији путева.

– У Улици Аце Тешић у Баричу такође се изводе радови на санацији, а од понедељка планиран је почетак радова на реконструкцији путевва у месној заједници Трстеница –рекао је Берић и објаснио да ће се у свим месним заједницама управо на местима на којима се изводе радови на изградњи комуналне инфраструктуре, након истих приступити грађевинским радовима на реконструкцији оштећених путева.