Јавно предузеће за изградњу Обреновца је крајем прошле године обавило радове на асфалтирању пешачко-бициклистичке стазе дуж канала Купинац. Након тога постављено је 65 светиљки са сунчаним пуњачима који не троше електричну енергију. Тренутно се дуж стазе обавља садња дрвореда, након чега остаје још да се поставе клупе и канте за смеће. 

– Све оно што смо најављивали да ће употпунити садржај на пешачко-бициклистичкој стази се сада реализује. Након расвете и постављања соларних колектора уследила је садња 300 стабала сибирског бреста и црвене шљиве. Стижу и клупе и канте за ђубре. Све ће бити завршено са 20 нових паноа које ће радити наша суграђанка Нада Крстајић, која је радила мурале на базенима. На паноима ће бити осликани мотиви из области заштите животне средине. Још једном бих апеловао на све сугрђане да не возе аутомобиле и мотоцикле бициклистичком стазом, а ми ћемо се потрудити да и физички то спречимо – рекао је председник општине Обреновац Жељко Јоветић.  

Дужина стазе је два километара, ширина три метра, а стаза иде од Забрана поред канала Купинац, преко самог канала на местима где је зацевљен и завршава се код моста у насељу Дудови. На одређеним растојањима на стази биће постављени стубови тако да стаза неће моћи да се користи за аутомобилски саобраћај.

 {youtube}gnVLA2AWT8Y{/youtube}