Данас су представници Градске општине Обреновац и Јавног предузећа за заштиту и унапређење животне средине посетили малишане из вртића ”Невена” на новоизграђеном игралишту за децу.

Светозар Андрић, директор Јавног предузећа за заштиту и унапређење животне средине је нагласио да је ово 31. ново игралиште на територији општине Обреновац.

– Ово игралиште је некако са поносом зато што се налази у оквиру обданишта. Деца показују изузетно велико задовољство са овим игралиштем – изјавио је Андрић и додао да је игралиште потпуно безбедно за игру.

Он је навео да постоји велико интересовање за дечија игралишта широм општине Обреновац.

– Интересовање за игралишта је велико у Обреновцу и имамо доста локација. Сваке године нам стиже неки нови предлог где бисмо могли да направимо ново игралиште. У складу са нашим могућностима и плановима сваке године излазимо у сусрет и планирамо локације на којима ћемо градити игралишта – навео је Андрић.

Милош Станковић, члан Већа Градске општине Обреновац је најавио нове пројекте у склопу школских установа.

– Поред прелепог игралишта које је изграђено у обданишту ”Невена” оно што предвиђамо да урадимо у неком идућем периоду је потпуна замена конструкција терена за кошарку. У питању је постављање нових табли које су поручене, јер сматрамо да је овај део града стециште деце која би требало да се играју на оваквом простору. Паралелно са сређивањем овог терена поставићемо и нове табле у Змајевој школи. Тако ћемо пружити могућност свим малишанима да управо буду тамо где им је и место, а то је на спортским теренима широм Градске општине Обреновац – поручио је Станковић.

Анђелија Ружичић, заменица директора ПУ ”Перка Вићентијевић” је изразила захвалност Градској општини Обреновц на успешној реализацији овог пројекта.