Данас су представници Градске општине Обреновац и фудбалског клуба Раднички Обреновац потписали уговор о финансирању у вредности од шест милиона динара.

Мирослав Чучковић, председник Градске општине Обреновац је са поносом изјавио да је потписан уговора о финансирању са ФК Раднички.

– Потписивање данашњег програма представља заиста једну нову еру у будућности ФК Раднички, наше популарне ”Рабе”. С обзиром да смо ми као општина имали великих проблема у протеклим годинама и сви знате да смо морали да се посветимо довођењу инвеститора ради изградње фабрика у Обреновцу како би се народ запослио. Након тога смо успели да изградимо у највећој мери основну инфраструктуру која је била неопходна за живот људи. Поред свега мислим на водовод, канализацију, грејање, асфалт и све оно што су биле потребе свих наших месних заједница. Након тога смо улагање у образовање заокружили изградњом сада два обданишта, једног у Белом Пољу које завршавамо и будућег у Баричу – рекао је Чучковић и подсетио да је до сада изграђено пет фискултурних сала у школама широм општине Обреновац.

– Што се тиче здравственог система, завршили смо нову зграду Дома здравља и завршавамо наш Здравствени центар до краја ове године. У наредних пет година имамо јасан план и визију да овај простор буде нешто чему ће бити посвећена огромна средства из буџета, пре свега у износима који су важни за то да имамо квалитетне стручњаке у спортском погону. Морам да кажем да се ми нећемо мешати у спортске одлуке било ког нивоа селекција у нашем ФК Раднички, али желимо да они буду део Прве лиге Србије и желимо да то финансијски подржимо као општина и да ту врсту улагања у људе пре свега у добре тренере, нашу златну Обреновачку децу поспешимо и улагањем у инфраструктуру – саопштио је Чучковић и најавио нова улагања у спорт у Обреновцу.

– Био сам фасциниран Спортским центром ”Колубара” у Лазаревцу, они поред свог стадиона имају и неколико терена за фудбал, кошарку, атлетику и све то желимо да направимо код нас. Данашњи задатак и састанак је био на тему укључивање Електро привреде. Ја сам упутио директору Грчићу молбу да и ми добијемо рефлекторе на овом нашем стадиону да бисмо могли да од улаза у Обреновац направимо један украс који ће бити на понос свих Обреновчана, а пре свега бити дом малишана који желе да се баве фудбалом. Такође, морам да истакнем да смо поносни на чињеницу да су се Јоца Марковски, Јуричић и Бојовић вратили у своју кућу после успешних каријера. То ће заиста бити магнет за све оне клинце који данас крећу у основну школу, као што су некада Арса и Макса заједно са Жојом били магнет за оне клинце који су тада долазили у Раднички. Да имамо тај ниво у коме ће Раднички бити издигнут и бити први у нашем граду, а сви остали бити успешни у оним селекцијама које су они желели да остваре. Углавном да сви клубови уз наставак Еко динара као подршке и осталих програмских активности буду нешто што ће пратити Раднички и у развоју спорта и фудбала у Обреновцу – закључио је Чучковић.

Драган Блажић, помоћник председника Градске општине Обреновац је изјавио да је уговор о финансирању од велике важности за ФК Раднички.

– Уговор који је данас потписан између Градске општине Обреновац, односно председника Мирослава Чучковић и ФК Раднички је од изузетне важности за наш клуб и то нам даје могућност да размишљамо само о спортском сегменту. Сада знамо да ћемо имати довољно опреме, лопти, обезбеђен превоз и имаћемо за ове клинце који су почели први дан припрема – рекао је Блажић и нагласио да су услови које поседује ФК Раднички најбољи у региону.

Блажић је саопштио да је пре шест година ФК Раднички имао великих проблема са финансијама, али да се стање евидентно поправило.

– Данас је потписан један од уговора, ово није једини уговор који имамо са општином на шест милиона. Свакодневно нам од општине стиже и помоћ која није финансијска, али нам омогућава да се такмичимо и развијамо. То нам даје за право да размишљамо да је мера за ФК Раднички Прва лига – поручио је Блажић.