Данас су на спомен обележју у градском парку положени венци палим борцима у ратовима од 1990. до 1999. године. Венце су поред удружења бораца и породица настрадалих, положили и представници Градске општине Обреновац.

Присутнима се обратио народни посланик Ђорђе Комленски и том приликом рекао:

– Када год је Србија праштајући својим крвницима заборављала и у забораву тражила умањење бола за својим жртвама историја нам се увек понављала. Лажу они који кажу да слобода нема цену, цена су људски животи, деценије немаштине, цена су то што данас наши хероји нису са нама. Данас ма како то изгледало ми имамо велики задатак, данас када су они који су заиста чинили геноцид у 19. и 20. веку желе да оперу своју савест преко домаће фукаре. Ми имамо обавезу да сећањем не заборавимо, можда и ми грешимо, можда смо превише хришћани, можда треба да заборавимо и да праштамо, али не смемо заборавити ни једног од ових хероја који је свој живот дао да би ми данас живели у слободи – поручио је Комленски.

– Ако заборавимо било кога од њих ко је у предходних 20. векова дао свој живот да би ми данас живели слободно њихове жртве су узалудне. Фукара покушава да направи слику да је Српски народ геноцидан народ. Нисмо ми истребили Индијанце да бисмо им отели државу, нисмо истребили Јевреје и прогонили да бисмо на њиховом злату правили богатство. Србија и ови наши хероји су се овек борили само за своје слободно парче неба, за право да слободно дишу, размишљају, да се воле, умножавају и да живе – нагласио је Комленски.

– Цена коју су ови људи дали је велика. Наш дуг према њима је да чувамо успомену и слободу, ако то не будемо умели поново ћемо морати да плаћамо исту цену. Само хероји као што су наши суграђани чијим сенима се данас клањамо су то урадили, безпоговорно су отишли да заштите нејач, нашу слободу и да заштите Србију. Зато им вечна слава и хвала! Поштовани пријатељи само је Србија вечна, само Србија мора да буде слободна и боримо се данас да никада овакву цену за слободну Србије не плаћамо. Живела Србија! – закључио је Комленски.