У месној заједници Кртинска, на главном путном правцу, након изградње канализационе мреже, ради се на асфалтирању улице. У овом делу општине Обреновац, у протеклом периоду изграђено је 12 километара нове канализационе мреже. Грађевинске радове обишли су представници општине Обреновац.

Председник Савета месне заједнице Кртинска Бранко Јевтић истакао је да су радови на изградњи канализационе мреже у овом делу оштине Обреновац од великог значаја за грађане.

– Приоритет је било зпослити омладину која је била незапослена, тај проблем је у великој мери решен, међутим изградњом канализационе мреже и на крају топловодне мреже, услови живота у овој месној заједници биће бољи него раније –  рекао је Јевтић.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић приликом обиласка радова у Кртинској, нагласио је да бољи услови живота гарантују задржавање младих у сеоским срединама.

Помоћник председника општине Обреновац Радован Манојловић навео је да и поред екстремно високих температура радници ангажовани на изградњи путне инфраструктуре на територији општине Обреновац  раде у пуном капацитету.

– У току су радови на реконструкцији дела Савске улице на Забрежју, где су завршени радови на изградњи канализационе и водоводне мреже, такође у Кртинској се обављају радови на асфалтирању комплетне главне улице. Паралелно са овим радовима, почињу радови на реконструкцији атарских путева, а ових дана очекујемо почетак радова на изградњи некатегорисаних путева – рекао је Манојловић.

Он је за наредни период најавио и почетак радова на асфалтирању главне улице у месној заједници Уровци.

Члан Већа општине Обреновац Алекса Ивошевић истакао је да се непрекидно ради на успостављању бољих услова живота за све грађане општине Обреновац.

– У целом Обреновцу врло брзо стиже водоводна и канализациона мрежа, те је штета да се домаћинства не прикључе и на тај начин помогну развој – рекао је Ивошевић.

Директор Јавног комуналног предузећа ”Водовод и канализација” Бранко Матић најавио је за наредни период, кроз петнаест дана, почетак радова на изградњи канализационе мреже у месној заједници Бело Поље.

Такође, он је нагласио када је у питању пројекат Чиста Србија, да је тренутно актуелна фаза израде идејних решења, након чега се очекује израда пројеката за добијање грађевинске дозволе, а потом извођење грађевинских радова.