У току су грађевински радови на реконструкцији топловодне мреже. Наиме, као и сваког лета, пре почетка грејне сезоне, службе Јавног комуналног предузећа ”Топловод” Обреновац обављају радове на санацији и реконструкцији оних делова мреже топловода, где су током протекле сезоне евидентирани извесни проблеми услед којих је било неправилности у раду система, те сметњи у снабдевању домаћинстава топлотном енергијом. Данас су радове на реконструкцији топловодне мреже код наседеља Гај, обишли представници општине Обреновац и директор Јавног комуналног предузећа ”Топловод” Обреновац Борис Ивковић.

Ивковић је приликом обиласка радова истакао да службе Топловода предано раде, како би се грађанима у наредној сезони испоручиле квалитетније услуге.

– Као и сваког лета, Топловод улаже сва могућа средства, људске и техничке ресурсе да систем даљинског грејања буде бољи и безбеднији него претходних сезона. На свим локацијама које су током зиме оцењене као критичне, током летње сезоне изводе се одређене интервенције. На овом месту, пречник топловодне цеви је највећи у граду, те радови захтевају изузетну вештину мајстора, како вариоца тако и бравара, али и ангажовање грађевинске механизације. На магистрали 3, код зграде Хелпа, такође се обављају велики радови, у питању су цеви великих пречника – рекао је Ивковић и додао да ће у наредној грејној сезони, на местима на којима су обављени радови, мрежа топловода бити поузданија.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић нагласио је да ће цевоводни систем на местима на којима су уочени проблеми током претходне грејне сезоне, бити замењен.

– Протекла зима показала је да су неки делови општине Обреновац били проблематични, када су у питању топловодне цеви, па је једна од тих критичних тачки управо ова на којој се данас обављају радови, од насеља Гај до војске, где ће цевоводни систем бити промењен. Друга критична тачка када је у питању систем даљинског грејања, јесу цеви које се простиру дуж Улице Вука Караџића, код насеља Старо игралиште, а трећа тачка на којој су евидентирани проблеми у снабдевању топлотном енергијом јесте Четврта улица. Међутим поред тих већих површина, постоје и мање релације у граду на којима су уочени проблеми, па ће радови бити обављени и на тим местима – рекао је Чучковић.

Он је најавио почетак радова на ширењу мреже топловода, те је као прво градилиште навео насеље Дудови где ће се радити на изградњи топловодне мреже чиме ће се обезбедити прикључци грађанима овог дела града.

Чучковић је истакао да се ускоро очекује и почетак радова на изградњи цевовода од Термоелектране кроз месну заједницу Звечка до насеља Потиће воће, односно Ваљевског пута, како би се дошло до насеља Шљивице, те до месних заједница Бело Поље, Уровци, Кртинска.

– Након потписивања уговора за изградњу Треће магистрале, већ данас имамо ситуацију где су машине ангажоване на реконструкцији постојећег, али и изградњи новог ситема топловода. Систем топловода на територији градске општине Обреновац сигурно ће бити најбезбеднији, најјефтинији у Србији и најпоузданији што се тиче саме опреме и нашег цевовода који се простире дужином од неколико стотина километара кроз општину Обреновац и као такав снабдева преко 30.000 домаћинстава ове општине – навео је Чучковић и закључио да је разлог због ког велики број младих људи који одлучују да купе стамбени објекат у Обреновцу, односно да остану у овој општини, управо поузданост система даљинског грејања.