Данас је у организацији општине Обреновац и уз подршку Спортско-културног центра “Обреновац” и Библиотеке “Влада Аксентијевић” одржано општинско такмичење у рецитовању за ученике основних и средњих школа.

Председник општине Обреновац Жељко Јоветић и председник Комисије за културу и образовање Новица Филиповац посетили су данас рецитаторе.
 
– Данас је овде било много такмичара, а треба да их буде још и више. Без обзира чиме се буду бавили у будућности, вероватно ће таленат који су данас показали утицати на њихов посао. Могу они сутра да буду лекари, инжењери, али ако не буду могли себе добро да представе неком послодавцу, то сигурно неће донети исти резултат. Вештина говорништва коју они стичу у основној школи је важна за будућност и мислим да је запостављена у нашем образовању и остављена најбољима да се тиме баве. Не мислим да само на најбоље треба да се фокусирамо, већ ту вештину јавног наступа треба да афирмишемо код свих ђака како би научили да представе себе у најбољем светлу – рекао је данас Јоветић. 

На смотри су своје рецитаторе имале све школе са територије општине Обреновац. На такмичењу је учествовало 65 ученика, од тога у млађем узрасту 28 (од првог до четвртог разреда), у средњем 25 (од петог до осмог разреда) и у старијем узрасту 12 ученика (средњошколци).

Жири, који је оцењивао младе рецитаторе, чинили су: Александар Дунић, глумац, Гордана Драгачевац, професорка српског језика и књижевности и Ивана Јаношевић, директорка Библиотеке “Влада Аксентијевић”.

Према одлуци жирија најбољи су били:

Млађи узраст:
1. Марко Деспотовић, ОШ “Посавски партизани”
2. Анђелија Срећковић, ОШ “Јефимија”

Средњи узраст:
1. Дарко Мршевић, ОШ “Јован Јовановић Змај”
2. Анђела Стевановић, ОШ “Посавски партизани”

Старији узраст:
1. Огњен Дрењанин, Гимназија Обреновац 
2. Саша Рајковић, Гимназија Обреновац

Победницима у све три категорије обезбеђене су плакете “Микица Радовановић”. Победници ће учествовати на градском такмичењу у рецитовању.

 {youtube}rTe7zLBBC2c{/youtube}