У протекле две седмице у вечерњим сатима на трибинама Мале Рабе публика је имала прилику да ужива пратећи утакмице меморијалног турнира ”Душан Колашинац”. Након одиграних финалних утакмица и додела награда победничким тимовима, завршен је овогодишњи турнир у малом фудбалу. Ове године организацију меморијалног турнир подржала је Градска општина Обреновац.

Како истиче председник Комисије за спорт општине Обреновац Милош Станковић овогодишњи меморајлани турнир ”Душан Колашинац ” биће познат по великом броју учесника.

– Фантастична завршница 8. меморјалног турнира  ”Душан Колашинац”. Морао бих да нагласим, да су се сви грађани, посебно млађа популација ужелели фудбала. Оно што ће обележити овогодишњи турнир јесте пре свега велики број пријављених екипа. Наиме, пријављено је преко 55 екипа  у омладинским селекцијама у годиштима  2004.  2008. као и 12 сениорских екипа – навео је Станковић.

Успех овогодишњег турнира огледа се не само у броју екипа које су се пријавиле за учешће и постигнутим головима, већ и по самој атмосфери на трибинама и око терена.

– Људи су пожелели да прате спорт и да се друже, што је у значајној мери допринело посећености како целог турнира тако и вечерашње завршнице. Оно што такође радује је добар квалитет фудбала . Финале између Стрелцца из Мислођина и екипе Синд одликује веома борбена игра.

Када су упитању екипе 2003. годиште, најуспешнији је био тим ”Фавела”, а у селекцији 2008. годиште титулу победника понела екипа ”Молдер”, док је у сениорској конкуренцији шампион овогодишњег турнира екипа ”Синд” из Шапца.