У наредна два месеца, обреновачка публика уживаће у програмима традиционалне културне манифестације ”Обреновачко лето”. Вечерас у 20.00 сати на сцени код новоизграђеног објекта бање отворено je ”Обреновачко лето” премијерном изведбом монодраме Милованa Витезовића ”Кнез Милош Обреновић”.  Програми културне манифестације од значаја за општину Обреновац биће извођени на различитим локацијама, а садржаји ове манифестације прилагођени су различитим узрасним категоријама становништва. Програм отварања манифестације испратио је председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић.

Председница организационог одбора ”Обреновачког лета” Јелица Грчић нагласила је да ће публика имати прилику да испрати различите културне садржаје на више локација у граду, те је поред сцене код бање, као најчешће локације навела и отворене сцене код Библиотеке Влада Аксентијевић и СКЦ-а.

– Сваке недеље биће најављивани програми који ће се овог лета одржавати на више различитих локација. Ове године, Обреновачко лето трајаће до 30. августа – истакла је Грчић.

Александар Дунић вечерас је извео монодраму ”Кнез Милош Обреновић” којом је отворена овогодишња манифестација ”Обреновчко лето”.

Дунић је истакао да му је припала велика част што је баш њему понуђено да игра Милоша.

– Милован Витезовић написао је ову монодраму још 1995. године, а монодрама је изузетно богата, будући да је такав био и Милошев живот. Милош је живео 80 одина, а Милован је обухватио читав његов развојни период, од детињства, преко младости па све до зрелог доба и на крају старости. То је једна велика биографија, препуна догађаја, бурних историјских момената који су утицали и на његов приватни живот и наравно на читаво друштво и српски народ. Милош је највећи владар 19. века. Сретењски устав који данас обележавамо као државни празник управо је направљен у његово време – навео је Дунић.

Реконструкција варошког купатила створила је могућности да овај простор буде коришћен у различите сврхе, а директор Јавног комуналног предузећа ”Обреновац” Милан Марошанин истакао је да су Градска општина Обреновац, Град Београд, као и ЈКП и остала јавна предузећа пружили допринос изградњи новог објекта.

– Овог лета, тачније од наредне недеље поново почињу организовани излети пензионера, па овом приликом  позивамо наше суграђане пензионере да у згради општине, на Цевки или у бањи попуне потребне формуларе уколико желе да иду на излете – подсетио је Марошанин.