У току су радови на изградњи нове зграде Јавног комуналног предузећа Топловод ”Обреновац”. Некадашња зграда ПКБ-а до септембра ове године биће преуређена и као таква постаће објекат у коме ће службе Топловода обављати своје делатности, али и услужни центар за грађане који ће моћи да плате месечне рачуне на једном месту. Грађевински радови на реконструкцији објекта почели су пре 60 дана и како надлежни истичу, радови теку утврђеном динамиком. Данас су грађевинске радове обишли су представници општине Обреновац.

Директор Јавног комуналног предузећа Топловод ”Обреновац”  Борис Ивковић нагласио је да ће Топловод преласком у нову зграду уштедети средства којима ће у наредном периоду унапредити систем даљинског грејања на подручју општине Обреновац.

– Јавно комунално предузеће Топловод ”Обреновац” обавља своје делатности на пет различитих локација. Ми сматрамо да се средства грађана Обреновца могу паметније утрошити, те смо већ дуже време, тражили адекватну локацију, која би  била лако доступна грађанима, али и која би била одговарајућа Топловоду.  Накадашња управна зграда ПКБ-а, биће уплатни центар за сва јавна предузећа – навео је Ивковић и додао да је некадашња зграда ПКБ-а понос Обреновца, те да му је посебно драго што ће службе Јавног комуналног предузећа Топловод ”Обреновац” бити смештене у том објекту.

Члан Већа општине Обреновац Предраг Јовановић истакао је неке од актуелних пројеката који ће обележити једну од  развојних фаза општине.

– У Обреновцу ће бити изграђени нови објекти  којима се грађани могу поносити, пре свега мислим на некадашњу зграду старе општине, затим на новоизграђену болницу и нову зграду Топловода – рекао је Јовановић.

Он је даље објаснио да показатељи моћи државе могу бити и неретко јесу управо неки грађевински обекти који опстају и као такви сведоче о неком друштвеном периоду.

– Када видите објекат који стоји више од 4 деценије, бившу зграду ПКБ-а, можете да закључите колико је држава тада била моћна када је направила овакав објекат, међутим чињеница је да је држава и сада моћна, будући да ће објекат засијати и биће функционалан за грађане, што је пре свега најважније. Заиста смо задовољни динамиком радова којима се завршава изградња овог објекта – рекао је Јовановић.

 

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић посетио је грађевинске радове на изградњи нове зграде Топловода и истакао значај објекта као културне баштине општине Обреновац.