Након годину дана паузе, Комисија за културу општине Обреновац и Веће Градске општине Обреновац организоваће традиционалну манифестацију од значаја за општину Обреновац, ”Обреновачко лето”. Манифестација ће бити свечано отворена на новој сцени код бање у петак, 2. јула са почетком у 20.00 сати, премијерним извођењем монодраме ”Кнез Милош Обреновић”.

Председник Комисије за културу општине Обреновац Зоран Ћорломановић нагласио је да је програм манифестације детаљно испланиран, те да се на организацији ”Обреновачког лета” вредно радило.

– Већ два месеца уназад, Одбор за организацију манифестације и Комисија за културу раде на организовању програма , а Веће је прихватило све наше предлоге. Покушаћемо да вратимо културу у све делове наше општине, на различитим местима имаћемо разноврсне програме и на тај начин настојаћемо да надокнадимо оно што је изгубљено у последњих годину дана. Програм је богат, биће позоришних представа, концерата, програма неговања културне баштине – рекао је Ћорломановић.

Он је овом приликом истакао да ће се програми изводити на више локација, а сцена  код Обреновачке бање биће ново место, где ће Обреновчани моћи да уживају у интересантним садржајима ове летње манифестације.

– Објекат бање изгледа врло лепо, у доњем делу постоји диван простор погодан за извођење монодрама, одржавање поетских вечери, организовање малих музичких сусрета, као и малих музичких представа – навео је Ћорломановић.

Он је најавио и посебан програм староградске музике у којој ће моћи да уживају грађани који су дошли на свечано отварање манифестације.

Отварање манифестације ”Обреновачко лето” планирано је за петак, 2. јул на сцени Обреновачке бање са почетком у 20.00 сати, монодрамом Милована Витезовића ”Кнез Милош Обреновић” у извођењу Александра Дунића.

Након отварања ове летње манифестације, пред Обреновчанима је низ различитих програма намењених свим узрасним категоријама становништва.

Уторак, 13. јул  у 18.00 сати у дворишту Библиотеке ”Влада Аксентијевић” –  представа Обреновачког позоришта ”Пепељуга”.

Понедељак, 19. јул у 18.00 сати на позорници испод платана Спортско-културног центра ”Обреновац” – концерт групе ”Blues night band”

Уторак, 20. јул у 19.00 сати у градском парку – концерт хора Обреновачке девојке, певачке групе ”Ђурђе” и оркестра ЦОТК ТЕНТ

Субота, 24. јул у 19.00 сати на Малој раби – вече фолклора ”Ђерам-чувари традиције”

Понедељак 26. јул у дворишту Библиотеке Влада Аксентијевић,у 18.00 сати – дечија представа драмске групе Бајкамела

Петак 30. јул у дворишту Библиотеке Влада Аксентијевић у 20.00 сати – кантауторско вече Милоша Зубца

Петак 06.август на сцени Обреновачке бање у 20.00 сати – вече поезије Душка Трифуновића

Петак 13. август на сцени код Обреновачке бање у 20.00 сати – вече Жељка Шишића

Од понедељка 16. августа до суботе 21. августа – ликовна колонија у организацији СКЦ- а у Арборетуму, у исто време дечије представе и радионице на истом простору.

Петак 20. август на градском тргу у 20.00 сати – вече тамбурице, концерт тамбураша из Сремске Митровице

Субота 21. август исппред парохијског дома oбреновачке цркве у 19.00 сати – концерт Дечијег хора“Ваведење пресвете Богородице“

Понедељак 23. август у дворишту Библиотеке ”Влада Аксентијевић” у 18.00 сати програм Пеђолина.

Петак 27. август на базенима у 20.00 сати  – концерт  групе ”Холестерол”

Петак 27. август и субота 28. август -Госпојински дани у МЗ Грабовац

Понедељак 30. август у дворишу Библиотеке Влада Аксентијевић у 19.00 сати – концерт хора ”Јоаким и Ана”

Планирано је одржавање и додатних програма, али термини и локације биће утврђене накнадно.