Почели су грађевински радови на реконструкцији Улице Аце Тешића на подручју месне заједнице Барич. Ова улица неретко је алтернативни путни правац у случају већих саобраћајних гужви, те је главни избор уколико је у сличним околностима потребно доћи до централног дела Барича, али и до суседних месних заједница. Улица ће бити реконструисана у дужини од 1.450 метара, а радови ће трајати наредне две недеље. Данас су грађевинске радове обишли представници општине Обреновац.

Како истичу у Савету месне заједнице Барич, грађанима ће посебно значити обнова ове путне деонице, будући да је овај део Барича густо насељен, а улица на којој се изводе радови једна је од главних веза са другим, околним месним заједницама.

– Улица Аце Тешића алтернатива је Обреновачком путу. Наиме, у случају било каквог застоја, ова улица је алтернативни правац, ово је пут којим се може доћи до Јасенка, центра Барича, Мале Моштанице. Овом улицом, у случају било каквог застоја на главном путу, могу проћи сва возила – објаснио је Бранко Мрђа, председник Савета месне заједнице Барич.

Заменик председника општине Обреновац Милош Станојевић нагласио је да ће реконструкцијом Улице Аце Тешића, грађани Барича и околних места добити путни правац којим ће са лакоћом, брже и удобније стизати на жељене локације.

– Ово је једна од улица које су заиста у лошем стању, претежно због клизишта које се налази у горњем делу, у близини Улице Баричких бораца. Проблем клизишта у овом делу постоји већ неко време, а овом реконструкцијом решићемо један део тог проблема, како би становници Барича и осталих села око ове месне заједнице, имали повољније могућности да дођу до Обреновачког пута – истакао је Станојевић.

Он је овом приликом најавио још неке радове на улицама широм општине Обреновац.

– У будућем периоду очекује нас и реконструкција путне инфраструктуре на подручју месне заједнице Кртинска, а такође трудимо се да у наредном периоду започнемо и реконструкцију Шабачког пута који је у лошем стању – рекао је Станојевић.

Станојевић је искористио прилику и указао на још неке пројекте чија се реализација планира за наступајући период у месној заједници Барич.

– Баричанци имају разлог да буду задовољни, јер је у току јучерашњег дана распиисан тендер за израду пројектне документације за изградњу вртића Колибри. Овај вртић ради већ 40 година, а у наредном периоду након обнове овог објекта, малишани ће имати много боље услове за дружење и учење. Након изградње вртића, планирана је реконструкција Улице Радничке у насељу Колонија у месној заједници Барич – најавио је Станојевић.