У току су завршни грађевински радови на изградњи бунара на водоизворишту Вић баре. Пројекат реализује Јавно комунално предузеће ”Водовод и канализација” у сарадњи са Градском општином Обреновац и Градом Београдом. Овај пројекта вредан је 96 милиона динара, а финансирала га је Дирекција за изградњу Београда. Данас је грађевинске радове на водоизворишту Вић баре обишао председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић.

Директор Јавног комуналног предузећа ”Водовод и канализација”  Бранко Матић истакао је да се ради на изградњи потпуно новог бунара који ће обезбедити проток воде у количини до 90 литара по секунди.

– Пре годину дана почели смо пројектовање и изградњу овог бунара. Нешто више времена нам је одузело само пројектовање, међутим како смо прешли на фазу изградње, све је ишло сасвим коректно. Овај  бунар датира из 1993. године, али тада он није изведен онако како је то требало због ратних околности у то време – рекао је Матић.

 

Како истичу надлежни из овог предузећа поред изграђених рени бунара, нови бунар обезбедиће сигурно снабдевање водом на територији општине Обреновац.

– Овом приликом бих замолио наше суграђане, да током периода године када су високе температуре, обрате пажњу на потрошњу воде. Молим да се не користи вода нерационално, да се што је могуће мање заливају баште, како бисмо имали довољне количине воде за пиће и одржавање личне хигијене – навео је Матић.

Чучковић је приликом обиласка радова истакао значај који имају пројекти везани за изградњу водоводне мреже, као и пројекти којима се значајно унапређује водоснабдевање на територији општине Обреновац.

– Постоје многобројни објекти који се граде и чија је изградња завршена, а који су значајни за развој нашег града, међу њима су Дом здравља, нова болница, километри и километри водоводне и канализационе мреже, али свакако је најважнији систем водоснабдевања – рекао је Чучковић и навео да ће изградњом бунара бити омогућено сигурније и свеобухватније водоснабдевање, наиме притисак воде ће бити довољан да се омогући несметано снабдевање водом како на највишим спратовима стамбених јединица тако и на оним местима где домаћинства тренутно немају могућност прикључка на водоводну мрежу.