Јуче је у Београду државни секретар за омладину Ивана Ковачевић доделила награде победницима конкурса за најбољу локалну омладинску акцију у 2011. години у оквиру пројекта “Будимо чувари грађанских вредности“. Треће место на овом конкурсу освојила је неформална група младих студената из Обреновца за акцију “Музеј слободне љубави”.

Државни секретар за омладину Ивана Ковачевић је том приликом рекла:

– Министарство омладине и спорта већ три године подржава овај пројекат са жељом да кроз пројекат „ЛокАкција“, уз подршку регионалних и локалних медија, подстакнемо младе људе да буду активнији у оквиру своје локалне заједнице. 51 пријављена волонтерска акција јасно показује  да млади људи са којима радимо поседују довољно знања и енергије, и да су они најзначајнији ресурс који Србија има.

На четвртом по реду конкурсу за избор најбоље локалне акције (ЛокАкција 2011) у организацији “Групе процес”, жири састављен од представника осам локалних медија, одабрао је акције које у највећој мери утичу на подстицање младих људи да буду активнији у својој локалној заједници, али и да их охрабри да промовишу свој рад и ван ње.

У конкуренцији од 51 пристигле пријаве за најуспешније омладинске локалне акције треће место припало је акцији  “Музеј слободне љубави”, у организацији неформалне групе младих студената из Обреновца.

Пројекат “Будимо чувари грађанских вредности” “Група Процес” реализује у партнерству са Смарт Колективом и у сарадњи са осам локалних медија (Чачански глас, Ивањички радио, Врањске, ТВ Лесковац, РТВ Млава, РТВ Крагујевац, Бечејски дани и Радио Зрењанин). Пројекат је финансијски подржан од стране Министарства омладине и спорта Владе Републике Србије.