Комисија за безбедност у саобраћају општине Обреновац у сарадњи са Секретаријатом за саобраћај данас је поделила 38 дечијих ауто седишта.

Милош Станојевић, заменик председника Градске општине Обреновац је изјавио да се ова акција спроводи како би најмлађи били што сигурнији у саобраћају.

– Ово је уједно и улагање у њихову едукацију када је у питању безбедност у саобраћају, јер ће за 10 до 20 година они већ имати навику да сами везују појас у аутомобилу. Да не говоримо о томе колико је неопходно и важно везивање сигурносних појасева у аутомобилу – поручио је Станојевић и подсетио на континуитет ове акције.

– Први пут дечија ауто седишта смо поделили прошле године, а ово је друга година како спроводимо ову акцију. Ово је први део конкурса, а у септембру ћемо расписати други део конкурса како би поделили сва седишта којима располажемо. Овај конкурс је био отворен на сајту Градске општине Обреновац и у другом делу године ћемо наставити ту праксу како би сви имали могућност да се пријаве – рекао је Станојевић.

– Драго ми је што је оваква слика данас отишла из Обреновца и да су родитељи показали одговорност тиме што су се пријавили на овај конкурс и тиме што су дошли да својој деци понесу кући једно веома корисно седиште које ће им служити у наредним годинама – закључио је Станојевић.