У току су грађевински радови на потпуној реконструкцији Узун Миркове улице. Наиме, радови се обављају у пешачкој зони ове улице, у плану је реконструкција 240 метара тротоара, а како надлежни најављују грађевински радови у овом делу града биће завршени за 10 дана. Данас је радове обишао председник Градске општине Обреновац са сарадницима.

Председник Савета III месне заједнице Игор Вјетровић посебно је истакао безбедност грађана као главни мотив за почетак грађевинских радова у Улици Узун Мирковој.

– У овој улици налази се Геронтолошки центар, где бораве наши најстарији суграђани, а у близини је и средња школа, те је реконструкција улице од великог значаја, будући да ће се на тај начин безбедност суграђана дићи на виши ниво.

Члан Већа општине Обреновац Иван Стојић обишао је грађевинске радове и том приликом нагласио значај овог путног правца.

– Савет за комунални ред општине Обреновац неизоставно ставља акценат на безбедност суграђана, те је и ова реконструкција пешачих стаза један од показатеља наших главних приоритета. Пешачке стазе у овом делу града су пропале, па су као такве представљале својеврсни проблем корисницима Геронтолошког центра који се овамо свакодневно крећу. Такође, овај део града је данас један од најпрометнијих будући да је ово један од главних праваца који води ка Цевки, новоизграђеном тржном центру као и до болнице која ће у наредном периоду бити изграђена – навео је Стојић.