Ове године Градска општина Обреновац је обезбедила средства за организовање прослава матурских вечери за ученике завршних разреда средњих и основних школа.

Урош Мирићић, директор Канцеларије за младе општине Обреновац је истакао да је на прошлој седници Скупштине општине Обреновац донета одлука о организовању бесплатних излета за пензионере у Врњачку Бању и организовању бесплатних матурских вечери за ученике завршних разреда основних и средњих школа.

– У основним школама имамо нешто мање од 700 матураната, а у средњим школама имамо 498 матураната једним и другим биће плаћено матурско вече. Заиста последњих месец дана било је неизвесно да ли ће имати матурско вече, сада су се стекли одређени услови и ми смо желели да им пружимо један вид подршке, да им покажемо да смо ту уз њих – поручио је Мирићић и пожелео матурантима леп провод, али и срећу на пријемним испитима.

Дуња Поповић, ученица четвртог разреда Гимназије у Обреновцу је изјавила да је пријатно изненађена одлуком Градске општине Обреновац да организује бесплатно матурско вече.

Александра Стублинчевић, ученица четвртог разреда Гимназије у Обреновцу је поред неизвесности везане за пријемни испит рекла да је организовање бесплатне матурске вечери изузетно леп гест општине Обреновац.