Протеклог викенда на Малој Раби почео је 8. меморијални турнир “Душан Колашинац”. Турнир је почео  у суботу, 19. јуна утакмицама јуниорских екипа, док су дан касније на Малој Раби утакмице одиграли и сениори.

“Мајстори на петопарцу” из Обреновца и околних градова, наредне две недеље играће око 100 утакмица, након чега ће бити познати овогодишњи победници. Турнир се игра сваке вечери од 17.00 до 23.00 сата, а учешће на турниру узеле су 72 екипе.

– Одиграно је 18 утакмица у две категорије, категорије млађих играча, 2003. и 2008. Задовољан сам како је протекао први дан такмичења, може се уочити да су Обреновчани једва чекали да заживи игра на петопарцу, а посебно ме радује што смо имали екипа са стране, из Малденовца, Сопота, Лазаревца, Уба… – истакао је организатор турнира Вук Илић и позвао све љубитеље фудбала да дођу на Малу Рабу и испрате утакмице.

На турниру ће узети учешће 12 сениорских екипа, што је како истичу организатори, можда најмањи број у протеклих неколико година. Међутим, пријаввљен је велики број јуниорских екипа, њих 60 такмичиће се ове године.

8. меморијални турнир организује Фудбалски савез Обреноваца уз подршку Грдаске општине Обреновац.

– Људи су се зажелели фудбала, јуче на омладинским утакмицама била је препуна Мала Раба, а надам се да ће тако бити и за сениорске утакмице где ће љубитељи фудбала имати прилике да виде фантастичне мечеве – рекао је председник Комисије за спорт општине Обреновац Милош Станковић.

Турнир  ће трајати 2 недеље, а наредног викенда биће познато ко је изборио елиминациону фазу. Утакмице ће се играти сваког дана, осим у петак, 25. јуна.