Поводом обележавања општинске славе Свете Тројице, Градска општина Обреновац организује 20-у по реду традиционалну манифестацију ”Дечији фестивал фолклора”.

Зоран Ћорломановић, члан Већа Градске општине Обреновац је нагласио да је ”Дечији фестивал фолклора” традиционална манифестација коју организује општина Обреновац.

– Данас после дуже паузе имаћемо прилику да видимо младе фолклораше, младе аматере, носиоце и чуваре културне баштине Обреновца из свих наших културно уметничких друштава. Поред културно уметничких друштава вечерас ће наступити и балетски студио ”Идеа”. Изабрали смо ово место, култно место Обреновчана популарну ”Малу Рабу” да поново кренемо са културним програмима – рекао је Ћорломановић.

– Јако ми је драго што имамо велики број гледалаца, велики број родитеља, наших суграђана је дошао да види шта су ови наши мали, али великог срца фолклораши успели да ураде за последњих годину и по дана – истакао је Ћорломановић и изразио наду да ће се и у будућности овакве манифестације одржавати.

Ћорломановић је поручио да је ”Дечији фестивал фолклора” прва манифестација која најављује ”Обреновачко лето”.