Под покровитељством Секретаријата за образовање града Београда и Министарства просвете Републике Србије, компанија “Сименс” и ове године организује такмичење “Креирај будућност 2012” за ученике основних и средњих школа којим се промовише и подстиче образовање и обука младих људи.

Тема овогодишњег конкурса је „Корак испред времена – иновације које су промениле свет” и има за циљ да младима приближи свет науке и технологије и да им помогне да се определе за будуће занимање. 

Право учешћа имају ученици основних и средњих школа, узраста од 12 до 19 година, који, у тимовима од три до пет ученика и уз помоћ наставника – ментора, треба да креирају мултимедијалну презентацију информативног и забавног карактера. 

Рок за предају завршених презентација је 15. мај. За све школе из којих долазе победнички тимови, компанија “Сименс” је обезбедила укупан наградни фонд у износу од 7.000 евра за куповину техничке опреме, а победничке тимове очекује и тродневно путовање у Беч.

Уз маштовитост и иновативан приступ теми, стручни жири ће посебно вредновати графички дизајн и интеграцију текста, фотографије, музике, анимације и видео-материјала. Осим стицања практичних знања о технологији, ђаци ће на такмичењу „Креирај будућност” моће да развијају тимски дух, креативност и прихватање одговорности.

Извор: Беоинфо