На основу Извештаја о мониторингу одраслих форми комараца на територији градске општине Обреновац, данас је извршено третирање одраслих форми комараца.

Акција третирања одраслих форми комараца спроведена је широм општине Обреновац и то у градском делу општине, на простору излетишта Забран као и на територијама месних заједница Бело Поље, Забрежје, Ушће, Ратари, Звечка, Уровци, Кртинска, Младост, Велико Поље, Стублине, Конатице, Пољане, Мала Моштаница, Дражевац, Мислођин, Јасенак, Баљевац, Барич, Пироман, Бровић, Трстеница, Дрен, Грабовац, Вукићевица, Љубинић, Орашац.

Специјализована возила Јавног комуналног предузећа ”Градска чистоћа” спровели су акцију сузбијања комараца са земље.

Директор Јавног предузећа за заштиту и унапређење животне средине Светозар Андрић истакао је да ће ове сезоне акције сузбијања одраслих форми комараца бити чешће.

Третман сузбијања комараца обавља се препаратом који је регистрован и уписан у листу биоцидних производа.

Из Јавног предузећа за заштиту и унапређење животне средине истичу да производ којим се третирају одрасле форме комараца не угрожава здравље људи и животиња.

Надлежни из Јавног предузећа за заштиту и унапређење животне средине најављују да ће овакав третман бити понављан сваког петка на територији излетишта Забран.