Удружење грађана “Група Процес” je у оквиру пројекта “Будимо чувари грађанских вредности” који je финансирало Министарство омладине и спорта расписало конкурс за најбољу омладинску акцију у 2011. години “ЛокАкција11”. Циљ конкурса за најбољу омладинску акцију у 2011. години био је да мотивише младе људе да буду активнији у оквиру своје локалне заједнице, али и да их охрабри да промовишу свој рад и ван ње.

Прво место на овом конкурсу освојила је акција “Пружи и ти своју руку” коју је реализовала омладина села Куцура, општина Врбас. Друго место деле две акције: “Еко-културни волонтерски камп” у реализацији удружење грађана Културни центар “Лифт” из Чачка и “Волим свој парк” у реализацији Омладинског клуба Зрењанин.

Трећепласирана акција је “Музеј слободне љубави” у организацији неформалне групе младих из Обреновца.

Свечано проглашење победника и додела награда одржаће се 22. марта у Београду у хотелу “Палас” са почетком у 11 часова, у присуству представника локалних медија и Министарства омладине и спорта, као и других организација и појединаца који су учествовали у пројекту.

Резултате конкурса је прогласио новинарски жири састављен од представника локалних медија укључених у реализацију пројекта “Будимо чувари грађанских вредности” – Врањске, Радио Зрењанин, Чачански глас, Ивањички радио, РТВ Лесковац, РТВ Крагујевац, РТВ Млава и Бечејски дани, заједно са представницима “Групе Процес”.

О “Музеју слободне љубави”

Група студената и младих уметника из Обреновца је, уз подршку Канцеларије за младе Управе ГО Обреновац, ГИЗ-овог пројекта SoSYEP “Јачање структура за оснаживање и учешће младих”, удружења грађана Атина и Министарства омладине и спорта Републике Србије, крајем октобра 2011. године организовала прву изложбу “Музеј слободне љубави” у оквиру истоимене акције.

Група младих се скупила са идејом да покуша да проблематизује категорије љубави и сексуалности, да дестабилизује неке предрасуде или да на уметнички начин прикаже историјске контексте развоја неких сегмената друштва.  Циљ им је био да изграде и подрже “неформалну институцију” која ће многоструко помоћи у решавању датих проблема и, консеквентно, осталих логиком увезаних проблема толеранције и прихватања различитости. Њихова идеја је била формирање онога што су назвали “Музеј слободне љубави”.

Више о акцији “Музеј слободне љубави” можете погледати овде