Од данас је Авантура парк на располагању свим посетиоцима излетишта Забран. Ове године парк ће бити безбеднији, ограђен је целокупан комплекс, те је изграђен пријемни део резервисан за посетиоце што ће квалитет услуге подићи на виши ниво. Најмлађи посетиоци овог парка, ове сезоне моћи ће да уживају у новим садржајима намењеним њиховом узрасту. Авантура парк за посетиоце биће отворен од уторка до недеље у периоду од 11.00 до 19.00 сати. Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић, данас је обишао додатно уређен Авантура парку у излетишту Забран.

Ове године, посетиоци Авантура парка у Забрану користиће новоизграђене полигоне.

– Током протекле сезоне, закључили смо да деци узраста од 5 до 6 година фале нови садржаји на овом простору, па смо направили полигон  који представља додатни корак ка наредном проширењу које планирамо сваке следеће године – истакао је директор Јавног предузећа за заштиту и унапређење животне средине Светозар Андрић.

Новоизграђен део Авантура парка подразумева постојање јасних процедура и правила понашања.

– Овде деца долазе са родитељима, постоје јасна правила, а пре него што крену да користе справе, родитељи потписују формулар који их обавезује да буду уз своју децу. Након 16 година старости, деца могу сама долазити, а горњи нивои су захтевнији, па ко сматра да може да се упусти у те активности врата су му отворена, а сви садржаји су бесплатни – рекао је Андрић.

Како истичу из Јавног предузећа за заштиту и унапређење животне средине, сви садржаји у Авантура парку у општини Обреновац бесплатни су за све посетиоце.

– Имали смо ситуације где су прошле године долазили људи из Београда и осталих крајева Србије који су наводили да је на Ади у Авантура парку за сат времена са троје деце потребно издвојити 4.500 динара, међутим садржаји у Авантура парку у излетишту Забран доступни су бесплатно свим посетиоцима – нагласио је Цветко Вучковић из Јавног предузећа за заштиту и унапређење животне средине.