Пре неколико дана почели су радови на реконструкцији магистралног пута М-19, од раскрснице на улазу у “ТЕНТ Б” до Дебрца, у  укупној дужини од 11 километара. Инвеститор пројекта је ЈП “Путеви Србије”, а средства су обезбеђена кредитом добијеним од Европске инвестиционе банке (ЕИБ).

 
Председник Градске општине Обреновац Жељко Јоветић је приликом обиласка радова на овој деоници рекао да су припремни радови започети крајем претходне године.
 
– Са радовима се кренуло онда кад су временски услови то дозволили. У овом тренутку се изводе интензивни радови на неколико локација од Термоелектране Б до Шапца и требало би да буду завршени до краја августа. Укупно ће бити урађено 27 километара од ТЕНТ-а Б на Ушћу до Шапца. Вредност радова је око 900 милиона динара и не треба да заборавимо да говоримо и о пројектима које не финансира општина Обреновац. Ову реконструкцију обављају “Путеви Србије”, односно Министарство за инфраструктуру. Извођач је фирма “Штрабаг”, која последње две године има и асфалтну базу на нашој територији. Они су се доказали приликом реконструкције Ваљевског пута и очекујемо да ће исти квалитет радова бити и на овој деоници – рекао је Јоветић.
 
Ширина постојећег коловоза је променљива и износи око 6.50 метара, док ће овом рехабилитацијом ново пројектована ширина коловоза изностити 7.10 метара, а та ширина је стандардна за магистралне путеве. Са обе стране пута ће бити урађене стабилизоване банкине ширине 1.20 метара. 

Радови на мостовима укључују санацију оштећених делова бетонске конструкције и арматуре, и радове као што су израда хидро изолације, израда асфалтног слоја и монтажа ограде на мосту. Овај пројекта предвиђа уградњу дробљених камених материјала у количини од 23.000 м3, као и уградњу нових слојева асфалта у укупној количини од око 20.000 тона.

Поред радова на изради коловозне конструкције радови обухватају и израду пропуста, ископ нових јаркова, регулисање одводњавања, израду кишне канализације, израду пешачких стаза и аутобуских стајалишта, као и постављање нове хоризонталне и вертикалне саобраћајне сигнализације.

Ови радови укључују и реконструкцију магистралног пута М-19 од 59 до 75 километра, односно од раскрснице у Дебрцу до предметне деонице у Мишару, у дужини од 16.6 километара, а предвиђена је и изградња кружне раскрснице у Шапцу (ул. Београдска и Маршала Тита).