Представници Jaвног предузећа Спортско културни центар ”Обреновац” и Јавно комуналног предузећа ”Паркинг сервис” Обреновац данас су најавили поставаљање рампе и граничника на улазу у круг СКЦ ”Обреновац”.

Иван Јегоровић, директор Јавног предузећа Спортско културни центар ”Обреновац” је апеловао на власнике возила да рационално користе паркинг простор око СКЦ ”Обреновац”.

– Заједно са ”Паркинг сервисом” ми смо дали могућност људима да се паркирају на паркингу који се налази између Улице Краља Александра и Дома културе. Међутим, тај паркинг је често непопуњен и људи се паркирају како ко где стигне – нагласио је Јегоровић.

– Ово све говорим зато што је овде парк где су деца угрожена и њихови родитељи стрепе, јер ту стално циркулише саобраћај. Јуче смо имали немили догађај те врсте да се једна кућа запалила и ватрогасци су једва прошли због људи који су се паркирали на том простору. Ускоро ћемо поставити рампу и у круг Спортско културног центра неће моћи свако да уђе, осим наравно корисника СКЦ-а.Такође, на самом улазу у СКЦ ставићемо граничник и камиони и аутобуси неће више моћи да улазе. Због добробити наше деце која се овде играју, због ситуације када Хитна помоћ и ватрогасци треба да прођу ми ћемо се понашати одговорно – поручио је Јегоровић и упутио апел несавесним возачима да се понашају одговорно.

Игор Вујичић, директор Јавно комуналног предузећа ”Паркинг сервис” Обреновац је рекао да несавесно паркирање може да омета надлежне службе у обављању дужности.

– У овом случају то је била ватрогасна служба, управо у таквим ситуацијама када је неопходно да се ургентно реагује и делује, а несавесно паркирање може да онемогући прилаз месту деловања. Што се тиче овог дела наше општине од данас ћемо почети са интензивнијом контролом друмског саобраћаја у кординацији са Саобраћајном полицијом и Комуналном инспекцијом – навео је Вујичић и додао да ће сва возила која буду затечена на пожарним путевима бити уклоњена.

– Подсећам да је катастарска парцела број 914 у Рватима на којој се налази паркиралиште ЈП Спортско културни центар уведено у систем наплате управо јер је то био једини начин да се онемогуће корисници који су користили те капацитете у потпуности и онемогућавали кориснике који су овде долазили због спортских и културних манифестација – истакао је Вујичић и позвао возаче да користе паркинг просторе који су уведени у систем наплате, као једини безбедан вид паркирања.