У склопу обележавања Светског дана животне средине радници Јавног предузећа за заштиту и унапређење животне средине врше уређење излетишта ”Перило” у месној заједници Забрежје.

Светозар Андрић, директор Јавног предузећа за заштиту и унапређење животне средине је изјавио да се излетиште ”Перило” спрема за летњу сезону.

– ”Перило” смо прошле године у оној читавој кризи успели да приведемо својој намени. Овај простор је био прилично девастиран, а сада има свој облик и величину. Ове године због временских услова и изливања реке Саве десило се да је мобилијар оштећен – рекао је Андрић и додао да се као и на излетишту Забран сав мобилијар реконструише.

– Оно што радимо на Забрану то радимо и на ”Перилу”, дакле обнављамо мобилијар, косимо простор и у складу са околностима насипамо песак – казао је Андрић и поручио да ће излетиште ”Перило” бити спремно за летњу сезону.

Драган Блажић, помоћник председника Градске општине Обреновац је напоменуо да је излетиште ”Перило” доступно свим становницима општине Обреновац.

– Ово је прилика да апелујем пре свега на Забрежане да им кажем да ако ми као Забрежани не сачувамо ”Перило” неће нико са стране доћи и чувати га. Ту је велики контејнер за одлагање смећа, мале канте и сваке године ћемо сређивати и унапређивати овај простор. Међутим, оно што је моја молба је да сачувамо сваку клупу, лежаљку и да следеће године овај простор знатно проширимо. Наравно сви су позвани да га користе, али и да га чувају – закључио је Блажић.